Stresshantering – med yogans tekniker

Den här våren har varit allt annat än vanlig. Men jag hoppas att vi kan köra igång utbildningarna i höst igen. Det går förstås även bra att boka in ett eget datum med mig, då jag håller utbildningen för hela er arbetsgrupp.

Vad är egentligen stress och vad händer inom oss när vi blir stressade? Men den allra viktigaste frågan är egentligen om vi måste stressa. Går det att lära sig att inte stressa?

I dagens samhälle går allt väldigt fort och vi har ett konstant inflöde av information och val. Våra hjärnor är inte gjorda för att klara av det, men som tur är så går det att rusta sig mot detta. Utbildningen kommer också hjälpa dig att få bort stress som satt sig i kroppen, med hjälp av yoga.

Målgrupp:
Denna utbildningen är för alla som behöver lära sig att hantera stress. Inga som helst förkunskaper behövs. Alla anpassar yogan till sin dagsform.

Utbildningens innehåll:

  • Vad är stress och på vilket sätt märks det i kroppen att vi är stressade? Vi kommer på ett enkelt sätt gå igenom stressens tecken.
  • Behöver vi stressa? Eller kan vi välja hur vi ska förhålla oss till stress?
  • Hur kan vi klara av dagens stressade samhälle? Du kommer få olika verktyg för hur du kan bygga upp ett försvar mot stress.
  • Hur får vi bort stress som satt sig i kroppen? Vi kommer göra yoga och meditationer som hjälper kroppen att frigöra stressens påverkan och göra oss mer motståndskraftiga mot stress.

Utbildningsledare:
Jag som håller i utbildningen heter Maja Tervell, jag är yogaentreprenör och driver sedan 2016 Majas Yogaloft. Jag är utbildad kundaliniyogalärare och instruktör inom medicinsk yoga. Mitt stora intresse att hjälpa andra att må lite bättre, kombinerat med hur stressigt dagens samhälle är, har mynnat ut i den här utbildningen. Efter att själv levt ett stressigt liv med tre barn och två heltidsjobb i familjen bestämde jag mig för att det var slutstressat. Under den här heldagen blandar jag yogans kraftfulla tekniker med erfarenheter och kunskap om stress.

Upplägg:
Dagen börjar med frukostsmörgås kl. 8.30. Föreläsning varvas sen med yoga, avslappning, meditationer, gruppdiskussioner och andningsövningar. När vi är färdiga kl. 16.30 så har vi inte bara ett nytt lugn, utan vi är också fyllda med ny energi och massor av ny inspiration.

Yogan:
Yogaformen vi kommer använda oss av är medicinsk yoga och kundaliniyoga. Det är mjuka och sköna yogaformer som alla kan utföra, du anpassar den helt till dina förutsättningar och din dagsform. Det går bra att sitta på en stol under yogapasset om du vill. Inga förkunskaper behövs.

Inbokade datum:
Det finns några planerade tillfällen för utbildningen under 2020 (se ovan), som hålls på Majas Yogaloft (i Ulvsby, 8 km norr om Karlstad). Men jag håller givetvis även utbildningen på beställning andra datum, så länge ni är minst fem personer. Jag kan gärna hjälpa till att boka in en annan plats att hålla utbildningen på, men då tillkommer kostnad för lokalen.

Kostnad: Heldagsutbildningen kostar 1950:-. Det inkluderar fika, lunch, undervisningsmaterial samt intyg. För företag så är priset exklusive 25 % moms.

Anmälan: Fyll i formuläret längst ner på sidan, eller kontakta mig direkt på telefon 0735-25 49 45 eller mejl majasyogaloft@gmail.com

Presentation av utbildningen:

%d bloggare gillar detta: