Digitala yogapass

Välkommen till mina digitala yogapass. Här kan du välja mellan fyra olika yogapass och tre meditationer. Du kan med fördel prova att göra yoga på morgonen om du har möjlighet. Klicka på respektive video längre ned för att spela upp den. (Inte det bästa ljudet tyvärr, men det är så teknisk som jag var…) Prova gärna att först göra ett yogapass och sedan en av meditationerna direkt efteråt, om du vill. Lycka till med yogan!

  • Pass 1: Majas morgonhälsning, 10 minuter, solhälsning
  • Pass 2: Sträck ut och lyft energierna, 30 minuter, kundaliniyoga
  • Pass 3: Mjuka upp ryggen, nedifrån och upp, 20 minuter, medicinsk yoga
  • Pass 4: Ett medicinskt yogapass för hela kroppen, 47 minuter
  • Pass 5: Mantrameditation, 6 minuter
  • Pass 6: Checka-in dig själv (meditation), 5 minuter
  • Pass 7: Andningsmeditation, 3 minuter
  • Pass 8: Meditation och avslappning för att att släppa stress, 10 minuter

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor! Jag nås på telefon 0735-25 49 45 eller mejl majasyogaloft@gmail.com

❤ Maja

1. Morgonhälsning

Det här är en variant av den klassiska solhälsningen. Passet tar 10 minuter och här får du sträcka ut kroppen, så att du är redo för en ny dag. Vi avslutar också med att sätta intentionen för dagen.

2. Kundaliniyoga för att sträcka ut och lyfta energierna

Det här är ett skönt kundaliniyogapass där du får sträcka ut och mjuka upp kroppen samt lyfta energierna. Passet tar 30 minuter och då ingår en skön vila till gongens vibrationer.

3. Medicinsk yoga – Mjuka upp ryggen

Det här medicinska yogapasset mjukar försiktigt upp din rygg, nedifrån och upp. Det kan även göras på stol om du vill. Sitter du på stol så sitt långt ut på stolen, så att benen är i 90 graders vinkel. Hitta en bekväm sittposition, då passet bara består av sittande övningar. Passet tar 20 minuter.

4. Medicinskt yogapass för hela kroppen

Det här yogapasset är extra skönt för rygg, axlar och nacke, men jobbar igenom hela kroppen. Medicinsk yoga kan alla göra. Det är enkla övningar, som du själv kan anpassa utifrån dig själv och din dagsform. Passet tar 47 minuter och då ingår en skön vila samt en avslutande meditation.

5. Mantrasång Sat Narayan

Att sjunga mantrasånger gör dig harmonisk och balanserad. Det här mantrat hjälper dig att få inre frid och tur. Så att du sedan enklare kan hitta din egen väg i livet. 6 minuter. Sitt på en matta eller kudde, håll händerna in mot bröstkorgen eller i Guan Mudra (tumme mot pekfinger) och sjung från ditt hjärta.

Mantrat är: Sat Narayan, Wahe Guru, Hari Narayan, Sat Nam
Betydelse: Sann bärare av oändlig visdom. Kreativ bärare av din sanna identitet.

6. Checka-in dig själv

På morgonen är det skönt att checka-in sig själv, dvs ta kontakt inåt, innan man möter dagens alla utmaningar. Det här är en övning där du själv väljer om du vill sitta, ligga eller stå upp. Du får möjlighet att bara känna in dig själv, för att möta dagen lite mer samlad. 5 minuter.

7. Andningsmeditation

I den här meditationen jobbar vi med andetaget, för att stärka våra lungor och öva upp dem så att vi får ett djupare och bättre andetag i vardagen. Meditationen går till så att du andas in 4 gånger genom näsan, som kraftfulla sniffningar, så att du fyller upp hela dig med luft. Sedan andas du ut ett långsamt och djupt andetag genom näsan. Fortsätt så 3-11 minuter. Den här sekvensen är 3 minuter.

8. Meditation mot stress

Här är en liggande meditation där du med guidning får släppa stress och sådant som du inte behöver längre. Det med hjälp av kroppsscanning, ökad närvaro och kontakt ner till Moder Jord. Passar särskilt bra när det är mycket rörelse omkring dig. 10 minuter.

%d bloggare gillar detta: