Om Maja

Jag som driver Majas Yogaloft heter Maja Tervell och kallar mig själv yogaentreprenör. Jag vill sprida yogan och dess verktyg, så att fler kan få bli sitt allra bästa jag. Det gör jag genom yogakurser, workshops, retreat och utbildningar. De flesta hålls på Majas Yogaloft, som ligger på landet, i Ulvsby, 8 km norr om Karlstad i Värmland. Men jag åker också ut och har tex yoga på arbetsplatser eller konferensanläggningar.

Jag är en naturälskande och odlande trebarnsmamma och fru, en dalkulla som numera bor i Värmland sedan mer än femton år tillbaka och som älskar att yoga.

Bakgrund
Jag är utbildad civilekonom och turismutvecklare, med inriktning mot ledarskap och kvalitetsarbete. Jag har jobbat i tio år på Karlstads kommun, både med chefer och som chef. På hösten 2018 tog jag dock beslutet att säga upp mig som chef för att istället testa mina vingar som egenföretagare och yogaentreprenör. Jag ville också hinna med att vara mamma och att orka ha energi till mina barn och sånt som jag tycker om att göra.

Yogalärare
Jag har varit bekant med kundaliniyoga sen 2008, men utövat det mer regelbundet sen 2013. Om du vill läsa om hur jag gled in på kundaliniyoga så kan du göra det HÄR. Jag blev internationellt certifierad kundaliniyogalärare (enligt Yogi Bhajan) 2016 på Yogainstitutet. Du kan läsa mer om mina upplevelser av utbildningen här. Mitt i den utbildningen startade jag Majas Yogaloft. I juni 2017 gick jag en gongutbildning och du kan läsa mer om vad en gong är här. Hösten 2019 utbildade jag mig också till instruktör i medicinsk yoga.

Kombinera yogan med ledarskap
Jag tror stenhårt på att alla skulle må bra av att yoga och jag har själv upplevt oerhört många fördelar med mina yogiska kunskaper, inte minst som chef. Därför har jag nu skapat den unika kombinationen mellan yoga och ledarskap.

Yoga för mig
Jag brukar säga att jag lever yogan. Med det menar jag att jag tillämpar alla yogiska lärdomar jag hittills lärt mig varje stund i min vardag. Det kan vara att jag börjar dagen med en halvtimmes morgonyoga, att jag sjunger mantrasånger när jag lagar mat, att jag andas medvetet när jag känner mig stressad eller att jag gör en stunds meditation när jag är trött.

Yogaloftet
Majas Yogaloft startades alltså 2016, i ganska liten skala. Men under 2018 renoverades Yogaloftet och i februari 2019 nyinvigdes det i större och mysigare lokaler. Från maj 2019 satsar jag alltså helhjärtat på yogaföretaget och Yogaloftet har blivit min arbetsplats.

För mig är yoga alltså inte bara enskilda övningar på yogamattan. Det är en livsstil. En känsla. Lugn i sinnet. Jag vill sprida den glädjen som jag får av att yoga. För yoga är inte krångligt. Men jag vill även påstå att det inte heller är en trendgrej som kommer avta. Åtminstone inte kundaliniyoga och medicinsk yoga. I dagens stressade samhälle behövs ett andrum. Här har ni mitt andrum!

%d bloggare gillar detta: