Sådana dagar…

Sådana dagar då jag inte har någon som helst lust med någonting alls. Motivationen och energin är bara borta. Helst skulle jag vilja krypa ner i sängen igen och hoppa över den här dagen. För på sådana dagar brukar det vara svårt att orka med något vettigt ändå.

Barnen är trötta och har egentligen ingen lust att gå till skolan. Jag försöker peppa dem och säga att det bara är nio dagar kvar i skolan innan jullovet och att det säkert blir roligt i skolan. Men jag vet inte hur övertygande jag låter. Inte ens morgonyogan har gjort mig pigg eller glad. Det är inte det att jag är arg. Jag bara är.

Sådana dagar känner jag mig som en menlöst sökande degklump. Famlande framför mig i mörkret. Utan ledning, början eller slut. Tappad lust och tappat hopp.

Hade jag haft några kollegor att åka till så hade jag i alla fall haft några att beklaga mig inför. Och några som kunde peppa mig. Men å andra sidan så har jag ju ändå ingen lust att umgås med någon.

Eftersom inget kreativt kommer komma ur mig idag så kanske det är lika bra att göra lite bokföring. Men när jag öppnat datorn orkar jag inte ens logga in i mitt bokföringsprogram. Jag lägger mig i soffan istället. Kanske läsa lite, i boken om stress som jag lånat på biblioteket.

Äsh, det får bli en skogspromenad. Inte för att jag vill gå ut i grårusket. Men för att jag vet att skogen är min vän. Så med långsamma steg ger jag dig mina tankar. Öppnar mitt sinne till den gröna mossan. Till den översvämmade stigen. Låter tårarna rinna så länge de behöver. Luktar på granens barr. Stannar upp och andas.

Det känns lite lättare om hjärtat. Men jag väljer att vara snäll mot mig själv och fortsätter dagen i lugnt tempo. Snart dags att hämta på förskolan. Då får jag i alla fall skifta fokus lite. Imorgon är en annan dag. Kanske känns det bättre då. Jag försöker omfamna känslan jag har nu och vet att den inte kommer stanna för evigt. Man måste få ha en svacka ibland. Sådana dagar är det lätt att klanka ner på sig själv. Men jag är faktiskt inte sämre än igår. Det är bara en sån dag.

10-talet: medvetenhetens årtionde

Min spaning inför nästa år och även hela nästa årtionde är att det kommer bli medvetenhetens årtionde. Vad menas med det då? Jo, att vi människor gör ännu mer medvetna val.

Det har ju redan börjat förstås, på en massa olika plan. Vi börjar inse att vår jord inte håller om vi fortsätter att flyga i den utsträckningen som vi gjort under de senaste decennierna. Många börjar tänka mer på sin egen miljöpåverkan. Vi kan genom webben välja på en mängd olika producenter, matställen, resmål och även där ökar vårt medvetande. Allt är transparent och öppet, när kunden kan hissa eller dissa företags minsta lilla snedsteg eller nytänk.

Så på vissa sätt har medvetenheten redan börjat. Men jag tror att detta bara är början. Framöver kommer dessa val som finns att bli ännu mer medvetna. Eftersom vi blir mer och mer påminda om den miljöpåverkan som våra val gör, så behöver vi förändra på ett medvetet sätt. Fler alternativ som inte påverkar miljön och vår vackra jord kommer tas fram.

Som kontrast till all konsumtion så tror jag även att vi kommer se ännu fler hållbara alternativ, där tex delningsekonomi och återanvändning utvecklas.

Eftersom vi ägnar så pass mycket tid till att titta på våra telefoner och vårt umgänge sker mer på internet än i verkligheten, så tror jag att vi snart inser att vi behöver den mänskliga kontakten. Vissa tror att fysiska butiker är på utdöende. Men jag tror snarare att vi kommer behöva dem, eftersom vi annars snart inte får våra behov tillgodosedda. Vi behöver hitta nya sätt att mötas.

Medvetenheten ökar också kring att allt vi gör lämnar spår. Fler och fler går ifrån vanan att äta så mycket kött, för att istället äta mer klimatsmart och hållbart. Vi kör mindre bil och återbrukar mer.

Vårt medvetande om vad vi själva behöver borde troligtvis också bli större. Vi inser att vi behöver någon motvikt till det stressade samhället, något sätt att varva ner. Kanske kan yogan vara ett sätt att hitta din lugna stund? Det är ju fler och fler som söker sig till yoga generellt sett. Forskning visar att yoga inte bara ökar välbefinnandet, utan även kan ge ökad stresstålighet, minska smärta, hjälpa vid depression och oro samt minska risken för hjärt- kärlsjukdomar.

Jag skulle säga att särskilt kundaliniyoga och medicinsk yoga jobbar mycket med att stärka oss så att vi klarar av vår vardag bättre. Vi kallar det ju också för medvetenhets yoga. Därför tror jag att jag är på rätt väg. För att leda oss in i tiotalet, med ett större lugn och en högre medvetenhet. Följ gärna med på min resa! ❤

Adventsyoga

Såhär några veckor innan jul är det lätt att vi känner oss lite stressade. Det är julkort som ska skickas, julklappar som ska handlas, julavslutningar, julmat och glöggmingel… Men när livet utmanar oss så kan vi faktiskt välja hur vi vill möta det. Kanske vill du välja att möta utmaningarna med lugna kreativa lösningar? Det kan faktiskt yogan hjälpa oss med. Nästa söndag, den 15:e december, håller jag ett kundaliniyogapass just för att orka med vardagens press. Det stärker ditt nervsystem så att du kan klara av stress och press i ditt liv, på ett lugnt och kreativt sätt. Yogapasset är kraftfullt och energifyllt, för att stämma dina nerver och ge dig ork i dina utmaningar. Det släpper också spänningar i höfterna och axlarna, där stressen gärna sätter sig. Efter yogapasset blir det en skön vila där gongens vibrationer hjälper dig att slappna av och släppa blockeringar i kroppen. Och så avslutar vi med en meditation som låter hjärnan vila från alla intryck.

Du behöver inga förkunskaper, alla kan vara med på yogan. Du kommer hit precis som du är och du anpassar alla övningar till dina egna förutsättningar.

Tid: Söndag 15/12 kl. 15.30-17.00
Kostnad: 200 kronor (eller 1 stämpel)

Det finns några platser kvar. Är någon av dessa din? Du anmäler dig via Bokadirekt, genom att klicka på Boka Tid nedan. Hjärtligt välkommen!

Boka tid

Nyheter i butiken: inredning

Jag har nu utökat butiken med olika fina inredningsdetaljer från Bali. Handgjorda, av lokala hantverkare, med omtanke om människorna där. Kolla in så mycket härligt!

Ljuslyktor i olika utformningar. Både för värmeljus, stearinljus och hängande i fönstret.

Buddha-figurer, för att kunna ta hem den härliga yoga-känslan.

Elefanter och rökelsehållare…

Kom gärna och titta! Butiken är öppen idag kl. 16.00-19.00, eller som vanligt efter överenskommelse. Varmt välkomna!

Majas rim-stuga II

Under adventstiden byts Tisdags-tipset ut mot julklappstips, färdigrimmade och fint förpackade, för en komplett upplevelse-julklapp, varje måndag innan jul.

Här får du ett platt paket av mig.
Som kan innehålla en stor förändring för dig.

Du kommer få besöka ett loft i lugn och ro.
Men inte tomtens, utan en annan plats där du kan gro.

Du kommer få hjälp att andas, släppa stress och varva ner.
Kanske ändra vanor eller tycka om dig själv lite mer.

Du får 90 minuters egen tid, utan barn och utan mig.
När det passar din kalender och dig.

Om du vill ge bort ett tillfälle med personlig yogacoachning och beställer det innan jul så får du paketet fint inslaget på posten. Jag skickar dig alltså ett presentkort på det tillsammans med en beskrivning kring vad yogacoachningen innebär samt förstås detta rimmet, skrivet på ett egendesignat vykort. Allt färdigpackat, så att du i lugn och ro kan slappna av inför jul. Garanterat en uppskattad julklapp till någon du tycker om, som kanske redan har tillräckligt med prylar och skulle uppskatta en upplevelse istället.

Yogakurs för närvaro

Börja det nya året och årtiondet på bästa sätt! Med att ge dig själv återhämtning, harmoni och lite mer närvaro i livet. Det är när vi orkar vara närvarande som vi verkligen kan njuta av livet, och det vill vi ju! Livet ska vara underbart och inget som bara ska genomgås.

Den här kursen pågår under 10 veckor (uppehåll vecka 9), då vi tillsammans kommer göra kundaliniyoga på Majas Yogaloft. Miljön där inbjuder till vila, ny energi och balans i livet. Kundaliniyoga är en mjuk, men samtidigt kraftfull yogaform, som jobbar på hela dig. Kroppen får det den behöver (sträcka ut, stärkas, mjukas upp), hjärnan får vila från all inflöde och vi tar kontakt med oss själva. Inga förkunskaper behövs, utan alla anpassar övningarna till sin dagsform.

Datum: 10 tisdagar, med start den 21:a januari (vecka 4-8 samt 10-14) kl. 19.30-21.00
Plats: Majas Yogaloft, på landet i Ulvsby, 8 km norr om Karlstad
Kostnad: 1500 kronor för 10 gånger

Anmälan: Klicka på Boka tid nedan, välj sedan rätt datum och tid och anmäl dig där.
Betalning: Välj betaltyp när du bokar in dig. Antingen kan du betala via Klarna faktura, eller så kan du swisha (123 596 43 90) eller till plusgiro 81 11 49-4, senast 20/1.

Boka tid

Vill du vara med och yoga men har inte möjlighet att vara med varje gång så går det också bra att köpa ett 10-kort hos mig. Det kostar 1750 kronor, vilket innebär att du betalar 175 kronor per gång. Vill du komma på drop-in och betala för varje enskild gång så kostar det 200 kronor. Drop-in gäller i mån av plats och bokas via bokadirekt.se.

Varmt välkomna till en härlig vinter på Majas Yogaloft! ❤

Yogakurs för rygg, axlar och nacke

Skulle du behöva mjuka upp din kropp, få igång ryggen och slippa värk i axlar och nacke, så är den här kursen något för dig. Vi kommer jobba med mjuka och sköna rörelser, som sätter igång energiflödet i kroppen och släpper på spänningar, i främst rygg, axlar och nacke. Det ger oss också en bättre hållning, mer energi i vardagen och mer harmoni i livet.

Datum: 9 tisdagar med start den 21:a januari (vecka 4-8 samt vecka 10-13), kl. 17.30-19.00
Plats: Majas Yogaloft, som ligger på landet i Ulvsby, 8 km norr om Karlstad
Kostnad: 1400 kr för 9 gånger

Anmälan: Klicka på Boka tid nedan, välj sedan rätt datum och tid och anmäl dig där.
Betalning: Välj betaltyp när du bokar in dig. Antingen kan du betala via Klarna faktura, eller så kan du swisha (123 596 43 90) eller till plusgiro 81 11 49-4, senast 20/1.

Boka tid

Yogan vi gör är medicinsk yoga, som är väldigt bra för att förebygga värk i kroppen, få en smidighet och också släppa på spänningar. Inga förkunskaper behövs, utan alla anpassar övningarna till sin dagsform. Det går även bra att sitta på stol under passet. Så tror du att du är för stel för att göra yoga så är det dags att tänka om. Här finns en fin möjlighet för dig att ta kontakt med din kropp och hålla den frisk och vital.

Vill du vara med och yoga men har inte möjlighet att vara med varje gång så går det också bra att köpa ett 10-kort hos mig. Det kostar 1750 kronor, vilket innebär att du betalar 175 kronor per gång. Vill du komma på drop-in och betala för varje enskild gång så kostar det 200 kronor. Drop-in gäller i mån av plats och bokas via bokadirekt.se.

Varmt välkomna att starta det nya året och årtiondet på bästa sätt – för dig själv!

I butiken idag: adventskalender, saltlampor och rea

Stenar
Min fina butik blir idag ännu finare och fylls av ännu mer härliga energier! En massa stenar har nämligen tagit plats där. Jag säljer ju redan stenar, på armband och halsband. Men nu finns det även lösa stenar, i många olika storlekar, med olika betydelser och i olika prisklasser.

Unik adventskalender
Och veckans specialare! Jag har fått in två stycken unika adventskalendrar! Varje lucka innehåller en sten, med dess budskap. Allt ifrån små stenar, till lite större eller kanske en berlock att sätta på ett halsband. Du får alltså ett budskap varje dag, med din nya sten. Adventskalendern kostar 350 kronor, finns bara i två exemplar och hos mig. Så behöver du vägledning fram till jul kan detta vara ett väldigt fint sätt. Eller kanske vet du någon som verkligen skulle uppskatta den? Plus, när du köper adventskalendern så får du en ask med jul-te på köpet. Toppen, va?

Saltkristaller
Idag är butiken också påfylld med flera lampor och ljuslyktor av saltkristall. Saltkristall, som är riktig salt, renar rummet och ger ifrån sig ett jättehärligt sken. Ljuslyktorna kostar 90 kronor styck, lamporna 200 kronor styck (väger 2,5 kg och är ca 16-18 cm höga) och så har jag även en rund lampa som kostar 300 kronor. Dessa tar snabbt slut, så det är som vanligt först till kvarn.

REA och utförsäljning
Jag har dessutom ännu fler nedsatta priser idag, på sånt som börjar närma sig bäst-före-datum, eller bara sådant som jag vill sälja ut för att ge plats för nytt.

  • Vegetabilisk olja, kokosolja (ordinarie pris för doftfri 500 gram 85 kr, nu 50 kr samt doftfri 100 gram 45 kr, nu 20 kr)
  • Vegetabilisk olja, mandelolja (ordinarie pris för 500 ml 260 kr, nu 100 kr samt 100 ml 80 kr, nu 40 kr)
  • Tandborstar (ordinarie pris 75 kr vuxen/65 kr barn, nu 50/40 kr)
  • Sugrör (ordinarie pris 150 kr, nu 120 kr)
  • Kroppspeeling (ordinarie pris 150 kr, nu 110 kr)
  • Raw choklad (ordinarie pris 55 kr, nu 45 kr)
  • Aloe Vera dryck (ordinarie pris 102 kr, nu 60 kr)
  • Forever heat lotion (ordinarie pris 200 kr, nu 150 kr)
  • Aloe propolis creme (ordinarie pris 266 kr, nu 200 kr)
  • Solskyddsfaktor (ordinarie pris 230 kr, nu 175 kr)

Butiken är som vanligt öppen idag tisdag, kl. 16.00-19.00. Vill du komma en annan tid så går det också bra. Hör av dig och kolla så att jag är på plats. Vill du beställa något direkt av mig så är det bara att du hör av dig (majasyogaloft@gmail.com). Varorna kan antingen hämtas på Majas Yogaloft, i Ulvsby, 8 km norr om Karlstad, eller så skickar jag det!
Varmt välkomna! (Jag bjuder som vanligt på te!)

Majas rim-stuga I

Under adventstiden byts Tisdags-tipset ut mot julklappstips, färdigrimmade och fint förpackade, för en komplett upplevelse-julklapp, varje måndag innan jul.

När du kanske fått i dig lite för mycket julmat.
Och det är svårt att skippa det onyttiga på ditt fat.

När ditt hem skulle behöva rensas från en massa prylar du i onödan har.
Och du behöver hjälp med att känna in vad du ska ha kvar.

När dina tankar har en förmåga att skena iväg så du inte får dig en blund.
Och du skulle må bra av att vara snäll mot dig själv för en stund.

När du känner dig lite splittrad, stressad och utan sans.
Och jag tycker att du förtjänar att hitta din balans.

Den här gåvan pågår en hel helg, underbart så säg.
Men känslan kommer stanna kvar mycket längre inom dig.

Dagens rim avser förstås Retreat för utrensning. Om du vill ge denna julklapp till någon så skickar jag dig ett kuvert med detta rimmet på ett vykort (egendesignat av mig), ett presentkort med retreatet samt en beskrivning av vad retreatet innebär. Strålande va? Allt för att du ska kunna njuta mer av julen och få lite mindre julklappsstress. Hör av dig till mig via mejl (majasyogaloft@gmail.com), så bokar jag in en plats på retreatet också, förstås!

Du kommer garanterat göra någon väldigt glad!

November

Du gråa, mörka tid. Ibland känns det inte ens som om det blir ljust om dagarna. Mörkret omger oss från alla håll. Temperaturen verkar inte heller kunna bestämma sig någon gång. Du frestar med snö och solglitter, för att sedan töa bort och bli blask och råkalla vindar.

Men vad vore vi utan dig, kära november? Tiden på året då naturen släpper ifrån sig sina löv och sina färger, för att få pausa en stund. För att bygga upp sig själv och orka spira och grönska på nytt. Tiden på året då djur snart kryper till kojs och passar på att vila upp sig. För att kunna starta om med mer kraft och energi när våren kommer.

Kära november. Du ger oss möjligheten att stanna upp, vända oss inåt och känna in. Tända några ljus, dra en filt över sig och läsa en bra bok. Du ger oss möjligheten att sjunka in i ett långsammare tempo och bara vara. Stanna i mellanrummen.

Var och en väljer själv. Förstås. Hur man vill ta sig an november.

Men kanske kan du ge dig själv en stunds vila. Stanna upp och lämna alla måsten för en stund. Låta dina löv falla och istället ge din kraft till ditt inre. Känna kontakten ner mot marken, hur du rotar dig och står stadigt. Även i den mörkaste av månader. För det kommer finnas tid till att växa och blomstra också. Kanske bara inte nu. Och det är okej.