Vad händer nu?

Ja, vad händer egentligen? Jag som för ett halvår sen satsade fullt ut på mitt yogaföretag. Men som ni har kunnat läsa i tidigare inlägg så har jag nu pausat yogan lite. Pausat företaget. Men absolut inte pausat livet, förstås. Nu har jag tänkt om lite, baserat på mina nya förutsättningar. Tyvärr orkar jag inte vänta in den tiden då jag återigen kan ha yoga och utbildningar inomhus i grupper. Jag är alldeles för otålig. Och det håller inte ekonomiskt.

Och ärligt talat så vet jag inte om det skulle hålla ekonomiskt även om inte coronavågen svept in över världen. Det är tufft att hela tiden behöva bevisa att det man gör är bra och värt pengarna. Det sliter att hela tiden leta uppdrag och få folk att förstå hur fantastiskt yoga skulle vara att ha på arbetsplatsen eller konferensen eller hur nyttigt det skulle vara som företagshälsovård.

Som jag skrivit förut så känner jag mig inte heller hållen av yogan längre. Inte på samma sätt. Inte uppburen av en stabil grund längre.

Så jag släpper stoltheten. Erkänner att det inte gick just nu. Säkert bidrog corona till stor del. Men jag är nu ändå färdig med att bara driva eget. Jag vill ha kollegor. Någonstans att gå på morgonen. En lön på kontot varje månad. Känna att jag utnyttjar min kompetens och använder min erfarenhet till något mer. Mer än bara yoga.

I april fick jag en timanställning där jag jobbar ungefär 70%. Det är roligt, men känns ändå bara som något tillfälligt. I väntan på något annat. Och jag blir lite irriterad på mig själv att jag inte kan vila i stunden och bara njuta av att jag har ett bra jobb där jag kan styra mycket själv. Trots att jag är otroligt tacksam över det så är det ändå som att jag väntar på det där andra. Som är en del av min stig längs livet.

Och när jag skriver det så inser jag att det här förstås också är en del av livets väg. Det blev inte som jag tänkt. Men tänk vad tråkigt om livet alltid blir som man har tänkt.

Så jag stannar ödmjukt upp. Tar några djupa andetag. Andas in livskraft. Andas ut det som jag kan släppa. Och känner att jag lever just nu.

PS. Jag kommer hålla några fler yogapass utomhus i sommar. Inga datum inplanerade dock.

En tisdag i maj

Åh, ni underbara, fantastiska, tappra själar som kom till mig igår! Jag är så glad över att ni ville komma till min gräsmatta för att yoga med mig! Det var inte jättevarmt, men solen sken och vi kunde andas in frisk luft, höra fåglarnas kvitter, känna gräset och så fick vi även besök av katten Jansson, som numera kallas Yoga-Jansson. 🙂

Det blev en helt magisk stund för mig, som delvis känt tvivel. En bekräftelse på att yogan finns där. För mig. För oss alla. Det är bara att ta emot det den ger oss. Den levererar, bara vi vågar släppa taget. Fylla på med nytt när vi andas in. Och släppa taget när vi andas ut.

Jag hoppas vi ses om två veckor igen, då det blir ytterligare ett utomhuspass! Tack min kära man för bilderna. ❤

Yoga på tisdag

Prognosen säger runt 12 grader, lite chans till sol och lite vind. Så varma kläder blir ett måste för de som vågar trotsa vårkylan och komma på utomhusyoga på tisdag. Vi får hålla oss varma inifrån, med mycket skön rörelse som verkligen hjälper till att mjuka upp kroppen och känna in varje del av oss. Det är underbart att göra yoga utomhus! Man känner sig så levande och får en fin kontakt till vår fantastiska natur! En känsla av att vara en del av något större. Så jag hoppas du vågar testa. Du läser mer om yogan och hur du anmäler dig här: Utomhusyoga

Min butik börjar bli väldigt utplockad men hjälp mig gärna att bli av med det sista, eftersom butiken ska upphöra. Du får 50% rabatt på hela butiken på tisdag! (Läs även mer om det via länken ovan.)

Hjärtligt välkomna till en härlig stund i gröngräset! ❤

När lusten tar slut

Det har varit ganska tyst här på sistone. Ganska lite inspiration. Ganska lite yoga. Men det är också en spegling av mitt liv just nu. Luften kring yogan gick liksom ut mig när viruset tog samhället i sitt grepp. Kanske borde jag hjälpa er att släppa oron nu. Vara en god yogalärare och sprida yogans lugnande tekniker. Men tyvärr har jag inte orkat det. När kreativiteten och elden falnar så har jag svårt för att låtsas. Att klämma fram något bara för att. Det behöver komma från hjärtat, annars funkar det inte för mig.

Hemma har jag inte kunna ta hjälp av mantrasånger eller morgonyoga för att komma till ro, såsom jag alltid brukat kunna. Jag kan göra lite yogaövningar, men den där känslan är ändå inte där. Jag vet att det inte bara beror på corona. Det beror också på det som kommit fram om Yogi Bhajan. Mannen som spred kundaliniyogan i västvärlden och som dog 2004. Nu har det framkommit fruktansvärda saker om honom, som maktmissbruk, sexuella övergrepp och allt möjligt som jag verkligen inte tänker ställa mig bakom. Även fast jag vet att han inte är kundaliniyogan, så hör det på något sätt samman. Han har utformat alla yogapass och ibland funderar jag på om vi gör vissa tekniker för att han vill ha oss i sitt grepp eller för att de faktiskt har en verkan. Jag vet, det kan låta nojigt. Men ni vet hur det kan gå när man har för mycket tid att tänka. Då tänker man för mycket.

Det som hjälpt mig är skogen. Där hittar jag lugnet. Skogen som alltid finns där. Lyssnar alltid. Tar alltid emot och hjälper mig att släppa det jag inte behöver ha kvar.

I fredags hände något härligt i skogen. Efter veckor av olust kände jag äntligen att jag ville lyssna på mantrasånger igen. Jag vet inte varför, det bara kom till mig väldigt starkt. Och det var så härligt att kunna njuta av mantrasångernas helande kraft igen. Jag såg den ensamma tallen mot den gråa skyn och tänkte att kanske är tallen ensam. Men om man sänker blicken så går rötterna ner i marken, som delas av massvis med träd. Marken som är hem åt massor av djur och där symbiosen hela tiden pågår. Vi är ju alla del av det. Vi delar alla samma jord. Vi hjälps alla åt. Den ena kunde inte existera utan den andra.

Min vardag rullar på lite snabbare nu, då jag fått ett tillfälligt jobb. Det känns skönt att inte behöva oroa sig över ekonomin längre. Men jag funderar mycket på yogan och hur min framtid med yogan ser ut. Det känns lite som om jag lagt hela mitt hjärta i mitt företag och nu har hjärtat spruckit lite. Men det lagar sig sakta men säkert.

Jag kommer ju ha lite utomhusyoga och det blir säkerligen mer yoga framöver. Men då vet ni i alla fall varför det är ganska tyst här. Mitt hjärta behöver hela lite först. Lusten behöver komma tillbaka. Det får ta den tid det behöver.

Man får inte alltid det man drömmer om. Man får det man behöver. ❤

Utomhusyoga i maj och juni

Nu är det snart dags för lite utomhusyoga på gräsmattan framför Yogaloftet! Vi gör ett grundläggande yogapass som passar alla, både erfarna, nybörjare, barn, vuxna, stela och överrörliga.

Datum:
Tisdagen den 19:e maj kl. 18.30-19.45
Onsdagen den 3:e juni kl. 18.30-19.45

Plats:
På gräsmattan framför Majas Yogaloft, som ligger 8 km norr om Karlstad. Adress: Alsters-Gräsås 330

Upplägg:
Det går utmärkt att låna en yogamatta här! Ta på dig mjuka kläder efter väder. Vid regn så blir det inställt. Ta med en tjock filt om du vill, annars finns det bomullsfiltar att låna.

Yogapasset:
Passet inleds med lite andningsövningar. Sedan blir det mjuka och sköna övningar som sträcker ut kroppen, stärker dig och ger dig kontakt inåt. Det följs av en skön vila och vi avslutar med en meditation. När vi gör yoga utomhus så får vi en härlig kontakt till naturen, genom att känna vinden mot ansiktet, känna doften av gräset och höra fåglarnas kvitter. Men det kan också finnas moment som känns störande, som tex något ljud av en gräsklippare eller en myggas surrande. Så här få vi träna på att kunna koppla bort det vi inte behöver ta intryck av men att också känna in allt runtomkring oss med våra sinnen. Yogapassen passar som sagt även bra för barn, som kan hålla sitt fokus så pass länge. Rekommenderas inte för barn som är yngre än 6 år, för de brukar inte orka hålla fokus hela tiden. Men jag sätter ingen åldersgräns och heller inga krav på någon som helst förkunskaper. Du anpassar yogan till din kropps förutsättningar och din egen dagsform.

Kostnad:
Varje pass kostar 100 kronor för vuxen och 50 kronor för barn. Har du ett stämpelkort så kostar det en halv stämpel. Betalning sker på plats genom Swish eller så väljer du att betala via Klarna, när du gör din bokning. (OBS, vill du boka ett barn, så använd inte Klarna, då bokningen är inställd på priset för en vuxen.)

Anmälan:
För att veta hur många som kommer så vill jag gärna ha din bokning via bokadirekt.se. Då får jag allas kontaktuppgifter ifall det blir ändringar, tex vid regn. Klicka på ”Boka tid” nedan och välj sedan rätt datum innan du anmäler dig.

Boka tid

Butiken, som nu börjar bli väldigt utplockad, är öppen en stund före och en stund efter passet. (17.30-18.30 samt 19.45-20.30) Utförsäljningen fortsätter och dessa dagar ger jag dig 50% rabatt på allt. Jag kommer dock inte ha öppet några andra tider, utan det är dessa dagar som gäller. Om du bara vill kika in i butiken, utan att göra yoga, så går det förstås också bra att du kommer då.

Hjärtligt välkomna till en härlig stund på yogamattan!

Vår-medley

Jag gör som många TV-kanaler just nu – kör lite repriser – i brist på inspiration på nya ämnen att skriva om. Därför tänkte jag se tillbaka på de åren som jag haft min hemsida och länka till två inlägg jag gjort på våren varje år. Kanske kan du få lite ny inspiration eller en stunds underhållning, så håll till godo, här kommer mitt vår-medley.

2016

Är yoga en religion? När yoga förbjuds på vissa skolor för att det anses vara en religion så lämnar jag mina tankar kring om yoga verkligen är en religion.

Vegetarisk lasagne, Recept på en god lasagne

2017

Hjälp mot pollenallergi, våren kan vara underbar, men också jobbig för dig som har allergi.

Om att vila i stunden, om att våga stanna upp

2018

Min Indienresa, en sammanfattning av min resa till Indien, 2 veckors vistelse på ett ayurveda-retreat

Superwoman? Hur mycket superwoman är du?

2019

”Det är mycket nu!” Svarar du alltid så när någon frågar hur det är?

Om att släppa rädslor och kontrollen, om hur mina rädslor försvunnit.

2020

Hålla virusen på avstånd, tips för att stärka immunförsvaret

Helgutmaning, den här utmaningen kan vi även köra den här helgen, tycker jag!

Därför ska du inkludera yoga i ditt ledarskap – artikel med mig

Jag har blivit intervjuad av Julia på Educations Media Group, om varför man som ledare och chef ska inkludera yoga i sitt ledarskap. Artikeln hittar ni HÄR. Anledningen till att jag är med där är förstås för att jag anordnar utbildningar i just detta. I artikeln hittar du mina 6 tips till hur just yoga, mindfulness, meditation och andning kan hjälpa dig i ditt ledarskap.

Att vara chef innebär mer än att leda en organisation eller ett team av medarbetare. Det innebär ofta ett högt tempo, snabba förändringar och att ständigt vara tillgänglig. För att orka hålla uppe drivet i ditt ledarskap är det viktigt att hitta tillfällen för lugn och återhämtning. Vi har pratat med Maja Tervell, yogaentreprenör och yogalärare, som ger sex anledningar till varför du ska inkludera yoga och mindfulness i ditt ledarskap.

Du hittar mina utbildningar på deras portal utbildning.se samt förstås här på min hemsida. Just nu är det svårt att få till dessa utbildningar, eftersom man inte ska samlas i grupp. Men jag hoppas kunna hålla dem längre fram. Tills dess får du nöja dig med den här artikeln.

Ändra fokus

Istället för att tänka på det som inte funkar så bra, det som känns jobbigt eller något du stör dig på så kan du väl idag försöka ändra ditt fokus. Skärtorsdagen, dagen för att switcha fokus.

~ Istället för att se molnen på himlen och känna den kalla vinden – känn solens värmande strålar!

~ Istället för att läsa och se på tråkiga nyheter – titta på det som får dig att må bra!

~ Istället för att oroas över att något jobbigt kanske händer – tänk på allt härligt som ligger framför dig!

~ Istället för att vantrivas med att behöva vara hemma – njut av att få en stunds återhämtning och nedvarvning!

~ Istället för att gå och älta sånt som du ändå inte kan påverka – lägg energi på det som du kan påverka!

~ Istället för att fylla ditt huvud med negativa tankar – välj positiva tankar!

~Istället för att vara ledsen över att inte kunna resa dit du tänkt över påsk – gå ut i skogen och njut av Sveriges vackra natur!

~ Istället för att tro att du behöver prestera eller göra karriär för att räknas – försök förstå att du duger precis som du är!

Du kan säkert komma på mängder av fler förändrade tankebanor och ändrade mönster för att ändra fokus.

Idag väljer jag att inte se mig som arbetslös och ynklig. Istället väljer jag att njuta av den lediga tiden jag får med barnen och möjligheten till att hinna med sånt jag inte kommer hinna med ett ”riktigt” jobb! Trevlig Skärtorsdag, alla!

PS. Butiken är öppen 14.00-17.00 idag. Behöver du komma senare än det så går det också bra. Jag är hemma, bara kanske lite upptagen med att laga mat. Men du är alltid välkommen! Du kan se vad som finns kvar i sortimentet på butikens sida.

Påminner om denna:

Lite från butiken

Min kära yogabutik börjar sakta men säkert tömmas på varor. Det känns lite vemodigt. Men ändå nödvändigt. På torsdag är butiken alltså öppen mellan 14.00-17.00 och likaså på påskafton. Vill du veta att du är helt själv i butiken så bokar du bara in en tid med mig. Eller så handlar du via formuläret på butikens sida så kan jag köra ut det till dig. Mer om hur du kan handla hittar du på butikens sida.

Det är alltså 25% rabatt på allt, så länge lagret räcker. (Alla priser som anges är ordinarie priser, så du får ta det x 0.75.) Det blir rätt bra rabatt! (Rabatten gäller även på rea-varorna!) De snygga byxorna på bilden kostar 250:- som ordinarie pris, men blir dina för 187,50:-. De mjuka ullmattorna kostar från 800:- och du betalar bara 600:-. Så passa på innan dina favoriter tar slut!

Här är lite av det som finns kvar. (Hela utbudet kan du förstås se under fliken Butik.)

Hjärtligt välkommen! ❤

Yoga på paus

Ja, livet blir inte alltid som man tänkt sig. Det här coronakaoset påverkar oss alla. Jag, som var i uppstarten av att försöka driva Yogaloftet som yogaentreprenör, har fått tänka om flera gånger. Nu har jag bestämt mig för att pausa all yoga för ett tag framöver. Det känns helt enkelt inte bra att samla människor i grupp. Min lokal är ju också ganska liten så att hålla ett par meters avstånd mellan alla blir svårt. Att hålla livepass via nätet känns inte heller som min grej. Jag vill liksom att ni ska få uppleva den riktigt magiska känslan av Yogaloftet. För det är något särskilt med det stället.

Jag som för ett år sen slutade mitt fina jobb med en stabil lön för att satsa på att driva eget får helt enkelt inse att det inte funkar just nu. Så efter många tårar och funderingar så kommer jag bli tvungen att söka nytt jobb. Det känns tungt. Men att kämpa i motvind för länge gör att även jag tappade mitt driv. Och det är jag inte vad vid att göra. Alla tänkta samarbeten och idéer är nu på paus. Och då blir det inte mycket till inkomst. Så som det ser ut nu kommer jag få pausa min dröm lite. Jag säger pausa, för jag tror inte det är för evigt. Men det är inte nu i alla fall.

Det som tagit mest tid och pengar från mig är min älskade butik. Så, med vemod, väljer jag att sälja ut butiken. När jag inte har någon yoga kommer det heller inte bli mycket till försäljning. Så from på måndag är det 25% rabatt på hela butiken. Du kan enkelt se mitt utbud och handla via butikens sida. Där står det också hur du kan handla på ett sätt som passar dig. Jag håller öppet några timmar på skärtorsdagen och påskafton. Och så kör jag ut gratis till Karlstadsområdet. Mer om det kan du alltså läsa om här: Butiken.

Så även om jag säljer ut butiken och just nu inte håller någon yoga så kommer det säkerligen bli mer yoga framöver. Kanske lite utomhusyoga. Och en kurs i veckan har jag tänkt hålla, men det blir kanske först till hösten. Sen får vi se vad som händer. Jag följer flödet och försöker att inte kämpa emot. Man måste ju ha tillit till att livet är som det ska vara. Det kan jag känna igen att jag har nämnt någon gång. Så jag försöker ha tillit.

Men om nån behöver en extra resurs så finns jag till förfogande. Jag tar också gärna emot tips om jobb… Jag kan mycket om bla marknadsföring, utvecklingsfrågor, HR, skapa hemsidor, anordna event och evenemang, administration, service, office-paketet, ekonomi, projektledning, ledarutveckling och friskvård…

Så nu vill jag bara tacka alla som följer mig här på nätet, som har trott på min dröm och stöttat mig. Och sist ett väldigt varmt tack till alla som yogat hos mig. Ni betyder otroligt mycket! ❤

PS. Om nån är intresserad så finns det lite olika digitala yogapass som du kan prenumerera på här.