Mantrasångerna läker mitt hjärta

Julledigt för oftast med sig mycket tid med familjen. Det kan både vara underbart och helt fruktansvärt påfrestande. Och jag tänker att det är helt okej att det får vara så. Både härligt och jobbigt, alltså.

Fina stunder, med långsamma morgnar, möjlighet till mycket frisk luft och tid att göra det man tycker om.

Men också tillfällen som kan vara mindre roliga. Som när barnen bara bråkar och gnäller på allt man gör. Och det känns som om allt man gör är onödigt, fel och förgäves. Lusten försvinner och man låter onödigt otrevlig så fort man tilltalar någon. Det bubblar liksom upp inom en, utan att man egentligen vill det.

Jag hade en sån period under ledigheten. Tillslut fick det liksom vara nog av barnens gnäll. Jag, som gör yoga regelbundet, och borde ha koll på mitt humör, måste ändå få bryta ihop ibland. Så jag gick bara in i sovrummet, låste dörren och satte mig på sängen och grät en stund. Efter ett tag satte jag mig på min yogamatta istället och satte på lite mantramusik. Min bästa metod för att bli lugn, balanserad och glad. Men gråten ville inte sluta. Det fanns fler tårar som behövde komma ut. Tårar av irritation, för att jag var så himla irriterad på barnen. Tårar av rädsla, för att jag inte ville vara en dålig mamma. Tårar av sorg, för att jag tyckte synd om mig själv. Sedan, efter en stund, tårar av acceptans. För att det var helt okej att jag kände så. Jag påminde mig själv om att jag ju inte är mina känslor. Men att det är helt okej att känna. Och helt okej att gråta.

När rösten bar så sjöng jag istället med i mantrat. Sa Ta Na Ma, Ra Ma Da Sa, Sa Se So Hung. Jag fokuserade på att fingertopparna skulle möta varandra vid varje stavelse. Ett finger i taget som tryckte mot tummen.

Mantrat gjorde mig lugn. Stilla.

Sedan valde jag mitt favoritmantra: Guru Ram Das. Händerna mitt över hjärtchakrat. Bara sjunga med och låta vibrationerna släppa spänningarna. Värmen av händerna som gav omtanke och kärlek rakt in i mitt hjärta. Helade mig själv.

Sedan satt jag en stund i tystnad. I tystnad med mig själv. Nu med hjärtat fyllt av ödmjuk kärlek. När jag kände mig redo låste jag upp dörren och gick ut till familjen igen.

Så kan yogan läka.

Nu är vardagen igång igen och jag förundras över hur snabbt man kommer in i ekorrhjulet igen. Då behövs mantrasånger i min vardag för att ge mig ny energi. Eller för att stressa ner. En vardag med jobb, skjutsning till träningar och middagsplanerande. Men jag vet att jag har yogan där. Som en hjälpande hand när det behövs.

Åh, så jag längtar efter att få dela yogan med er. Om mindre än två veckor är det dags för invigning. På passet kl 7.30 finns två platser kvar. På passet kl 14.30 finns en plats kvar. Det finns även några platser kvar på lunchavslappningarna. Behöver du också en hjälpande hand ibland så är detta ett fint tillfälle att prova på.

Yogaloftet står snart redo att ge dig lugn. På lördag städar jag ut det sista från renoveringen och viker ut ullmattorna. Ställer upp yogabutiken, som nu innehåller massor av fina varor. Gongen är redan på plats. Majestätisk i sitt hörn. På plats för att sprida vibrationer och ett budskap om fred och frid.

Välkomna till min fristad. Den kan också bli din fristad. En oas i en stressig vardag. ❤

2018 års höjdpunkter

Jag tänkte sammanfatta Yogaloftets 2018. Ett år som mest bestod av renovering och vila. Men också lite annat. Här är de fem mest lästa blogginläggen:

1. Min Indienresa som sammanfattar ett av mina livs resor, när jag åkte till Janesh Vaidyas ayurvedaretreat i södra Indien. Bara tanken på resan gör mig alldeles varm i hjärtat. Det var definitivt en resa jag kommer minnas hela livet. Men det var inte bara underbart och härligt att vara ifrån familjen under två veckor. Eller att bara få fruktsmoothie till frukost varje morgon. Men ljudet av vågorna som slog in mot stranden, känslan av omhändertagande under den dagliga massagen eller morgnarnas yoga uppe på taket, det finns för alltid kvar som något av det bästa jag upplevt. ❤

2. Nu ger jag mig ut på djupt vatten handlade om mitt beslut att säga upp mig från min chefstjänst för att våga satsa på yogan. Att följa hjärtat, som tydligt kände att jag behövde finnas där mer för barnen. Och att jag behövde prova Yogaloftets vingar. Beslutet som jag hittills aldrig ångrat. Under 2019 blir det verklighet. Inget känns så bra som att följa sitt hjärta.

3. Mungbönsgryta rensar kroppen är ett ganska gammalt inlägg, men hamnar ändå på tredje plats bland mina mest lästa inlägg under 2018. Och jag hoppas att många av er provat denna kompletta gryta, som både rensar kroppen och stärker dig.

4. Invigning av det nya Yogaloftet är mitt senaste inlägg, som handlar om min nyinvigning, efter att den stora renoveringen är gjord. Invigningen sker söndagen den 27:e januari. Det finns några platser kvar, så missa inte chansen att prova på yoga.

5. Vårt chakrasystem – tredje ögat, där jag skriver om vilka fördelar det finns med att stärka det sjätte chakrat. De andra chakrana finns också beskrivna här.

Om du vill läsa fler årssammanfattningar, så finns den för 2017 här. Och här finns en sammanfattning för mitt första år med Yogaloftet.

Den här sången sjunger vi efter varje yogapass. Så vad passar bättre att avsluta året med än just denna. Som en hyllning till dig själv. Du har ditt eget ljus inom. Låt det leda dig 2019. ❤

Invigning av det nya Yogaloftet

Söndagen den 27:e januari inviger jag det nya yogaloftet, med olika pass hela dagen. Anmälan behövs, eftersom det är begränsat antal platser.

Äntligen är det färdigt! Renoveringen av övervåningen är klar och den nya lokalen till Yogaloftet likaså. Min dröm! På riktigt! Så kom och fira genom att yoga med mig! Ett perfekt tillfälle att testa på, om du varit nyfiken eller bara funderar på att lägga till en ny, bättre vana under 2019. Kanske en vana att unna dig själv lite tid för dig själv.

Ett nytt år och det är dags att sätta nya intentioner. Hur vill du att 2019 ska bli? Det är bara du själv som sätter dina gränser. Med medvetenheten som yogan ger dig lär du dig att inse vad du själv behöver.

Ett nytt Yogaloft som ändå är samma på något sätt. Samma trygghet, samma lugn och samma ullmattor. Kundaliniyoga, som är till för alla. Som kan utföras av alla. Kanske nu det är dags för dig att prova?

Vilket pass behöver du?

7.30-8.45 Yoga för ny energi 
Börja dagen på bästa sätt och sätt igång kroppens egna energier som garanterat håller i hela dagen! Att yoga på morgonen är min absoluta favorit.

10.30-11.45 Yoga för en friskare rygg FULLBOKAT!
För att hålla sin kropp ung och flexibel så är det viktigt att ryggraden håller sig rörlig. Här jobbar vi med olika mjuka övningar för hela ryggraden.

12.30-13.00 (Extrainsatt) Lunchavslappning med gong

En halvtimmes vila, som passar bra att göra efter lunch. Först blir det en guidad avslappning och sedan spelar jag på gongen, som får vibrera dig djupare ner i avslappningen.13.30-14.00 Lunchavslappning med gong
En halvtimmes vila, som passar bra att göra efter lunch. Först blir det en guidad avslappning och sedan spelar jag på gongen, som får vibrera dig djupare ner i avslappningen.

14.30-15.45 Yoga för att släppa stressen
Stress kan sätta sig på många olika ställen i kroppen, både fysiskt och psykiskt. Här gör vi ett yogapass som stärker dig från stressens påverkan.

Hela dagen finns te och rawbollar. Och en fin yogabutik!

Datum: Söndagen den 27:e januari
Kostnad: Yogapass 100 kr, Lunchavslappning 50 kr
Anmälan: mejla till majasyogaloft@gmail.com eller hör av dig på telefon 0735-254945.
Plats: Majas Yogaloft, i Gräsås (Ulvsby) 8 km norr om Karlstad.

Varmt välkomna! ❤

God fortsättning, snart är det färdigt

Julen. En högtid med så mycket förväntningar. Förväntningar från barnen att de ska få massor av julklappar, att tomten ska komma och att det ska vara en vit jul. Förväntningar från oss själva att det ska bli massor av god julmat, att det ska vara mysigt och fullt av julefrid. Förväntningar om att visa upp sin perfekta jul i sociala medier för att visa alla andra att jag faktiskt har ett väldigt spännande och underbart liv. Förväntningar om att hinna med så mycket, samtidigt som man ska ta det väldigt lugnt. Julkort ska skickas, mat ska handlas, julklappar slås in, avslutningar, lucia….

Hur alla dessa förväntningar ska kunna infrias undrar jag. Därför försöker jag släppa det mesta av förväntningar och krav. Så gott det går.

För oss blev julen lite annorlunda i år. Vår äldste son fick väldigt hög feber på måndagen innan jul. Det följdes av två dagars magsjuka, som äntligen blev bättre på torsdagen. Vilken tur, tänkte vi, då hinner vi säkert vara friska till julafton. Men febern gick aldrig över. Den höll sig kvar över 39 och ända upp till 41. Ända fram till julafton. Så julaftonskvällen spenderade han tillsammans med min man på barnakuten. Absolut piggare än vad han var några dagar tidigare. Men smal som ett benrangel och med väldigt dålig ork och energi. Vi har fortfarande inte fått något riktigt svar på vad det är. Antagligen ett elakt virus i form av en ordentlig influensa. Idag är febern äntligen normal igen och krafterna börjar komma åter. Men varken förberedelserna eller själva julafton blev ju som vi hade tänkt oss. Just nu är jag bara så tacksam för att viruset inte verkar ha letat sig upp till hjärnan. Eller att det var något annat otäckt. En influensa går över. Men det sätter allt i lite perspektiv.

Att få sova på madrass i sin tio-årings rum varje natt i över en vecka. Att oroa sig över att han skulle vara svårt sjuk. Att försöka få i honom vätska och näring hela tiden. Detta ständiga passande. Att se honom må så dåligt. Hjälplösheten över att inte kunna påverka. Det sätter liksom resten av livet på vänt. Paus. Inget är så viktigt som att vi alla får må bra.

Därför blev det ingen nyhet här den fjärde advent. Det blev inte direkt prioriterat. Förstås.

Men nu, kära vänner. Nu äntligen kan jag berätta att det är så gott som färdigt. Yogaloftet i dess nya skrud. En massa smådetaljer behöver förstås fixas. Fönsterbrädor, alla hyllor till yogabutiken, element, musikanläggning. Men ändå. Så gott som klart.

Så pass färdigt att jag igår kunde göra mitt första yogapass där. Det var så välbehövligt, eftersom jag prioriterat bort mitt morgonyogande i över en veckas tid. Så det var en fantastisk känsla ur så många aspekter.

Jag tror inte jag delat bilder på renoveringen här sedan i oktober. Så här kommer lite bilder.

Det är förstås enklare att se det själv, på plats. Du är förstås varmt välkommen hit om du är nyfiken!

Med en så underbar lokal så måste det förstås bli en ordentlig invigning. Så boka in 27:e januari i kalendern. För då smäller det! Mer om det kommer upp här på hemsidan inom ett par dagar. Nu när ”inför-jul-stressen” är borta och min son är nästan helt frisk så finns det lite mer tid. Lite mer tid till att fixa på loftet. Att få en stund vid datorn. Men också mer tid till att umgås med familjen. Att njuta av vintern och de sista dagarna av 2018. Hoppas du också har tid att njuta! ❤

Yogadag för detox

Under vintern går oftast kroppen ner i lite vila, vi gömmer oss bland varma koftor och äter oftast lite fetare och varmare mat. Kanske drar vi på oss några dåliga vanor som det skulle vara skönt att bli av med när våren kommer. Det kan då vara välbehövligt att rensa bort slaggprodukter som finns i kroppen, så att energin bättre kan flöda och så att ämnesomsättningen förbättras. 

Därför kommer här ett fint tillfälle att få tänka igenom vad just du mår bra av. Vad vill du ha mer av i ditt liv? Men framförallt: vad behöver du bli av med? Dåliga vanor, jobbiga tankar eller kanske onödigt ätande? Du hittar själv din egen motivation.

Under den här dagen blir det två yogapass som särskilt jobbar på att rensa ut kropp och sinne. Meditationer för att kunna släppa taget och omfamna något nytt. Andningsövningar för att skapa harmoni i livet och långa ljuvliga avslappningar till gongens vibrationer. Men det blir också workshop om olika sätt att detoxa sig själv och sitt liv och tillsammans skapar vi fina stunder när vi delar tankar med varandra. Det ingår sopplunch samt eftermiddagsfika.

Det handlar inte om att svälta sig själv eller om att ta bort allt det goda i livet. Det handlar om att rensa bort sådant som bara är onödigt brus och som du egentligen kan vara utan. För att skapa mer rum åt sådant som du verkligen älskar.

Yogapassen kan alla utföra. Ingen förkunskap behövs och alla gör yoga utifrån sina egna förutsättningar. Varmt välkommen till en dag bara för dig själv! ❤

Plats: Majas Yogaloft, på landet 8 km norr om Karlstad.
Tid: Söndagen den 17:e mars kl. 10.30-17.00
Kostnad: 750 kr
Anmälan: mejla till majasyogaloft@gmail.com

Lunchavslappning

Brukar du också känna dig trött efter lunchen? Det är egentligen inte så konstigt. När kroppen får mat så vill den använda all sin energi till att processa maten. Matsmältningen börjar jobba för att bryta ner all mat och fördela ut den i kroppen. För att den här nedbrytningen ska fungera på bästa sätt så kan en siesta, eller vila efter maten, vara skönt. 

Det är också så att i det här samhället, med den konstanta stressen, så behöver hjärnan återhämtning för att orka med. Annars blir det tillslut kortslutning.

Så för att förbättra matsmältningen och låta hjärnan vila så kommer du, fr.o.m. mars månad, varje torsdag kunna gå på Lunchavslappning på Majas Yogaloft. Det blir en halvtimmes välbehövlig vila. Först en stunds guidad avslappning så att varje kroppsdel kan släppa taget in i avslappningen. Sedan spelar jag på gongen, där vibrationerna hjälper dig att släppa spänningar och komma ner i djup vila. 

Du anmäler dig inför varje gång som du vill gå. Antingen via mejl (majasyogaloft@gmail.com) eller telefon (0735-25 49 45), för att säkra din plats. 

Kostnad: 100 kr/person
Tid: Torsdagar kl. 12.30-13.00 (fr.o.m. mars månad)
Plats: Majas Yogaloft, 8 km norr om Karlstad (i Gräsås), 10 minuters bilfärd från centrala Karlstad. 

Varmt välkommen!

Yogakurs för nystart

När stressen blir alltför konstant och informationsflödet till oss aldrig sinar så behöver vi en fristad. Ett ställe för återhämtning där hjärnan får vila. Tyvärr tappar vi ofta kontakten med oss själva när allt utanför snurrar allt snabbare. Vi slutar lyssna på vad vi behöver och hämtar istället stimuli utifrån.

Det här är en nio veckors kurs som får dig att stanna upp och lyssna inåt. Den ger dig stärkande yogapass som hjälper kroppen att släppa stressrelaterade spänningar och frigör kroppens egen energi. Andningsövningar som balanserar dig. Avslappning till gongens vibrationer  som ger dig välbehövlig återhämtning och vila. Meditationer som rensar sinnet och skapar mer harmoni i livet. 

Kundaliniyoga kan alla göra, inga förkunskaper behövs och alla gör yoga utifrån sina egna förutsättningar. 

Kursen börjar preliminärt tisdagen den 5:e februari. Eftersom yogaloftet nu renoveras så är det inte helt klart vilken tisdag vi kan börja. Men vi siktar mot den 5:e februari. Det finns två tillfällen att välja på. Det första tillfället startar 17.30-19.00 och det andra 19.30-21.00. Det andra tillfället är fullbokat, men det finns platser kvar kl 17.30.

Kostnad: 1500 kr för 9 tillfällen. (uppehåll sport- och påsklov)
Anmälan görs genom att mejla till majasyogaloft@gmail.com. Ange vilket tillfälle du önskar samt om du har någon sjukdom jag behöver veta om.

Ge dig själv en nystart 2019!

Nu hittar ni mig här!

Ny hemsida

Så att det ska bli enklare att hitta mitt företag så har jag nu bytt hemsida, från meryoga.net till majasyogaloft.com. 

Så framöver hoppas jag att ni fortsätter hitta till mig, till min nya adress och min nya hemsida. Hemsidan är inte helt färdigutvecklad ännu, men ni får hålla till godo så länge. Ännu mer spännande saker dyker upp här den närmsta tiden. Så den som väntar på något gott… 

Kommande kurser

Renoveringarna av nya yogaloftet fortsätter och snart börjar det bara bli finputsandet kvar. I helgen ska golvet slipas och oljas. Underbart! Bilder kommer på resultatet.

Jag har satt som preliminär start för nästa kurs tisdagen den 5:e februari. Med största sannolikhet får det bli en dubbelkurs, dvs två kurser efter varandra samma kväll, för att möta den fina efterfrågan. Den kommer fokusera på stress. 

Jag tänkte mig att jag släpper en kurs, workshop, utbildning eller retreat varje advent. Alltså, på söndag kommer nästa kurs upp här. Och andra advent släpper jag en till nyhet osv. Så det blir lite som en kalender, fast inte alls med samma press att man måste prestera varje dag. 🙂 Men ändå spännande! Kanske att det blir något bra yogiskt tips också. Den som kikar in får se…

Snögubbe-yogis

Idag har jag vabbat med min dotter, som var hängig i morse. Hon var nog mest morgontrött såhär i november, så efter en stund sprätte hon av energi. Så vi kunde inte hålla oss från att gå ut i snön och njuta, nu när det äntligen snöat lite. Det fick bli en snö-yoga-gubbe. Det är ju ändå första advent snart. 🙂 Jag blev utbuad när jag gjorde näsan av snö. Det måste ju tydligen vara en morot… (Nu har dock snön töat. Det gäller att njuta när det bjuds.) Önskar dig en trevlig adventshelg!

Utbildning om samhällets stressproblematik

Under fyra hela dagar har jag haft förmånen att få lära mig mer om något som kallas för Cold Depression. Det handlar om dagens samhällssjukdom stress, blandat med all det överflöd av information som vi sköljs med, dagarna i ända. Oftast är det inget som vi tänker på, för vi stannar aldrig upp och känner efter. Istället rusar vi bara vidare till nästa projekt, till nästa bekräftelse eller till nästa beroende. Om man går till kärnan, så handlar det om att vi tappat kontakten med våra känslor och med oss själva. Med vår själ. Istället för att stanna upp och känna in vad vi själva vill eller behöver, så rusar vi vidare. Fortsätter att utsätta både kropp och sinne för påfrestningar. Om vi shoppar lite till så kanske det känns bättre? Åtminstone för stunden. Men när det börjar kännas lite jobbigt igen så går det ju alltid att rymma från sig själv på andra sätt. Träna mer, äta en ännu striktare diet. Eller lägga upp lite bilder på Insta. Istället för att söka sin lycka inåt.

Och jag skulle säga att de allra flesta lider lite av stressen och överflödet av information. Vi alla påverkas, vare sig vi vill det eller inte. Såklart reagerar vi alla olika på stress. Allt vanligare är det med sjukskrivningar. Men också vardagligare saker, som raseriutbrott, frustration eller att gå in i ett beroende. Som kan vara så simpelt som att dricka alldeles för mycket kaffe. För att vi tror att vi behöver stimuli utifrån för att orka med vardagen. Eller dövar vår ångest med några glas vin. Vi nöjer oss inte med att träna. Vi gör det extremt. Är det egentligen det som vi vill? Har du någon gång satt dig ner, andats och känt in vad du behöver?

Jag har nu fått med mig en massa bra inspiration till hur yogan kan få oss att stanna upp. Lyssna inåt. Läka stressens påverkan på kroppen. Och få oss att koppla ner, slappna av och ladda upp vår egna energi. För det är egentligen så att vi har all kraften inom oss. Vi behöver bara sätta igång flödet av vår egen livsenergi, vår prana.

Just det här känner jag att jag vill dela med er. Så min första kurs på nya yogaloftet kommer handla om stress. Hur vi klarar av stressen. Hur vi återhämtar oss. Och hur vi lyfter vår egna energi. Preliminärt startar den kursen 5:e februari. Då hoppas jag att yogaloftet är färdigt. Och att ni där ute är redo att bli den bästa versionen av er själva.

Ovan. Tidiga morgnar på Yogainstitutet i Karlstad. Kraftfulla (läs as-jobbiga) yogapass varvades med kunskap, diskussioner och 13 andra härliga kvinnor. Tacksam.

Varför ska man yoga?

Jag får ganska ofta den frågan. Framförallt nu när jag valt att säga upp mig. Hur kommer det sig att jag vill satsa så helhjärtat på det? Kan man verkligen leva på att visa andra konstiga positioner?

Nja. Nu var det ju inte riktigt det som jag hade i åtanke. Att bara lära folk hur man står på huvudet och blir jättevig, samtidigt som man har färgglada tights och sporttopp på sig.*

För mig är yogan något helt annat. Jag vill egentligen inte alls lära ut positioner.

För mig innebär yogan en stund då jag verkligen får älska mig själv. Då alla känslor är okej och jag får landa i mig själv. Utan krav och prestation. För kundaliniyoga är så långt ifrån prestation man kan komma. Mitt yogaloft är så långt ifrån speglar och gymlokaler man kan komma. Bort ifrån stan och all stress. Ute på landet, med mjuka ullmattor och lugn musik. Där man blundar under i stort sett hela passet. Och istället för att man behöver tänka på hur man ser ut får känna efter hur det känns i kropp och i sinne.

Man jobbar hela tiden inkännande i övningarna. För att se vad som händer med kroppen. Och för att se vad som händer i sinnet. Att bara notera vilka känslor som kommer upp, utan att värdera eller döma. Att hela tiden medvetet använda andetaget, som kanske är vårt viktigaste verktyg för att stressa ner.

Nu när jag varit i en situation då både jag och min man jobbat heltid så undrar jag om det verkligen kan vara meningen att vardagen ska vara så, för så många. När allt bara rullar på, i ett herrans tempo, och man aldrig hinner stanna upp och känna efter. Känna hur kroppen mår och kunna ge sig själv den återhämtning som man faktiskt behöver.

Jag läste i tidningen för några veckor sen att under de senaste fem åren har antalet sjukskrivningar som beror på stressrelaterad ohälsa ökat med hela 84% i Värmland. Och av dessa sjukskrivningar så är tre fjärdedelar kvinnor. Vad beror detta på? Och framförallt, vad kan vi göra åt det?

Jag känner ett ansvar, som har så kraftfulla verktyg mot stressen, som faktiskt kundaliniyoga är. Ett ansvar för att sprida det vidare. För att ge andra det lugnet som jag får av yogan. Att hjälpa andra som hamnat i sjukskrivning. Och framförallt förebygga det innan det händer.

Det kanske inte är så att yogan hjälper mot allt eller alla. Men jag vet att jag redan hjälpt några. Och även fast man aldrig kan göra allt själv, så kan man åtminstone göra något.

Jag tänker fortsätta sprida ringar på vattnet. Ringar med betydelsen att du duger precis som du är. Att du är komplett och fullständig, helt fantastisk. Stärka i förebyggande syfte. För att orka med stressade situationer, för att släppa onödig press, för att sätta igång kroppens egna energier. Men också stärka där det redan gått lite för långt. Hjälpa kroppen att återhämta sig och må bra igen.

Yogaloftet är som en oas, mitt i det ökande tempot. En oas, där du får vara precis den du är. Helt komplett och vacker.

~

Jag tror och hoppas att två kvällskurser börjar i februari. I mars börjar ytterligare någon förmiddagskurs. Och så blir det ledarskapsutbildning, för att få chefer att orka vara chefer och för att kunna vara närvarande. Det blir friskvård för företag, som vet att medarbetaren är den viktigaste resursen. Det blir ett retreat för föräldrar i maj, där du som förälder får möjlighet till återhämtning. Och så blir det Långban för kvinnor i sommar. Jag planerar för flera söndagsworkshops med gongbad och kanske sömnskola. Vet du redan nu att du är intresserad av något så går det bra att lämna intresseanmälan redan nu. Mer detaljer kommer upp på hemsidan förstås.

Vill du också bli den bästa versionen av dig själv? ❤ Kanske vågar du prova?

* Inom kundaliniyoga är övningarna anpassade så att alla kan utföra dem och klädseln är helt valfri. Ta bara på dig mjuka kläder, så att du kan andas ordentligt och röra på dig.

Nu ger jag mig ut på djupt vatten

Kära vänner! Jag har länge känt en stor längtan efter att prova yogaloftets vingar fullt ut. Så nu äntligen har jag bestämt mig för att följa hjärtats röst och kommer i vår bara jobba med yogan! ❤

Jag kommer successivt trappa ner min chefstjänst och satsa på att driva eget som yogalärare. Japp, ni såg rätt! Jag har sagt upp mig! Andra gången under ett års tid. 🙂 Jag som alltid följt samhällets normer och pluggat för att man ska det, tagit ett jobb, köpt hus, skaffat barn… Men nu går jag alltså lite utanför de där ramarna. Kastar mig ut i okända marker. Men ibland måste man våga…

Så snart kommer jag få tid till att utveckla mitt företag, till att även innefatta föreläsningar, workshops, utbildningar, retreat och diverse yogakurser.

Men jag kommer också få tid till att spendera mer tid med mina tre barn. Att verkligen orka vara närvarande med barnen, att orka lyssna till deras behov och även till mina egna. Att få tid till att odla mer grönsaker och verkligen ta hand om skörden. Att orka plocka in trädgårdens och skogens rikedomar. Att hinna träffa mina vänner och min familj. Att njuta av livet.

Allt detta går inte ihop med en heltidstjänst just nu och då verkligen inte en chefstjänst. Därför har jag valt att ta steget.

Vi får se vart det leder mig. Hoppas du följer med på resan. Snart kommer mer information om kurser, retreat och andra härligheter. Idéerna och drömmarna bara sprudlar fram. Livet är här och nu! ❤

Renoveringen fortsätter

Steg för steg, sakta men säkert, börjar mitt nya yogaloft ta form.

Taket är bytt, takkupa byggd, nya fönster är insatta, isolerat (som ni kan se på bilden nedan), ny trappa byggd, golvet lagt. Igår kom två nya dörrar på plats. Idag fortsatte vi med målning av dörrar och dörrfoder. Som ni förstår är det en herrans massa jobb. Och inte klart på flera månader. Men några steg i taget. Och åååh vad jag längtar…

Jag börjar planera och köpa in saker till nya yogabutiken. Träffade fina Helene på Heppa i veckan, som syr åt mig. Blir meditationskuddar och ögonkuddar. Nya böcker och andra spännande varor.

Och vi planerar för rätt belysning, musikanläggning, kodlås till dörren, värmesystem, innertakets form och yogabutikens placering.

När vi kommit lite längre ska jag också börja spackla, slipa och måla. Inreda. Ge yogaloftet en massa kärlek.

Och jag drömmer om invigningen. Med gongbad, yogapass, mantrasånger, öppet för alla som vill…

Jag övar in nya mantran och tänker ut härliga meditationer.

Fråga mig inte när det blir klart. För det vet jag inte. Men givetvis kan du följa utvecklingen här. Tillsammans med mig.