Helgutmaning

Härmed utmanar jag dig att någon gång under helgen:

  • Gör någon glad! Det kan räcka med att ge någon ett leende eller erbjuda sin hjälp. Kanske känner du någon äldre som kan behöva hjälp med handling.
  • Sitt ner en stund för dig själv. Andas in ett långsamt och djupt andetag genom näsan samtidigt som du räknar till tre. Håll andan en stund och känn in hur fantastiskt ditt andetag är. Andas långsamt ut genom näsan samtidigt som du räknar till fyra. Håll andan ute en stund och känn att du släpper det som du inte behöver ha kvar inom dig. Andas in igen och räkna till fem. Håll andan och känn in hur fantastisk du är. Andas ut och räkna till sex. Håll andan ute och känn stillheten. Andas in och räkna till sju. Håll andan och känn hur fantastiskt livet är. Andas ut och räkna till åtta. Le och tacka dig själv för den här stunden.
  • Hör av dig till någon du tycker om som du inte pratat med på länge.
  • Motionera minst 30 minuter genom antingen en snabb promenad eller en springtur. Det hjälper till att släppa oro och stress och så ökar det kroppens må-bra-hormon och ger dig ökad koncentration.
  • Lägg bort mobil, platta och dator under minst en halvdag. Vill du inte missa ett viktigt samtal så slå av alla aviseringar på mobilen så att du bara hör om det ringer, men slipper alla andra onödiga störningar.
  • Sitt en stund i solen med en kopp te, kaffe eller ett glas vatten och bara njut av solens strålar mot huden.

Antar du utmaningen? Trevlig helg!

En tanke på “Helgutmaning”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: