Ang Sang Wahe Guru

Jag upplever just nu en ganska stor oro omkring mig. Är det inte klimatkris eller krig, så är det nu ett virus som verkar skrämma upp alla. Jag som nyss är hemkommen från Italien har ju såklart också berörts av detta. Trots att jag inte borde vara orolig (eftersom vi inte var i de berörda delarna eller är sjuka) så känns det väldigt nära. Det gör en på helspänn. Men jag vet också att rädsla inte föder något positivt. Oro och rädsla kan snarare ta fram sämre sidor hos oss. Det får oss att dra upp axlarna och isolera oss, snarare än att låta oss stå starka tillsammans.

När jag var i Italien så läste jag även mycket på sociala medier om kundaliniyogans oro just nu. Den mannen som tog kundaliniyogan till väst och därmed gjorde den tillgänglig för oss gick bort 2004. Nu har det uppdagats händelser kring honom som lätt för tankarna till metoo-vågen som startade för ett par år sen, som tex maktmissbruk och sexuella övertramp. Saker som man som kundaliniyogalärare inte vill tro på, men som jag såklart tar på allvar och funderar kring. Mannen som många satt på en piedestal har nu själv vält piedestalen och halkat ner en bit i mångas ögon. Jag har sällan pratat om den här mannen, för jag tycker inte det varit så intressant. Jag vill inte höja någon till skyarna eller göra någon till guru. Du är din egen guru. Din egen mästare. Och det finns inget som kan ta ifrån mig det som yogan skapar i mig. Det är ju min egen känsla. Men han är ändå en av grundpelarna till att jag är yogalärare.

Ja, det svajar lite i knutarna. Det känns lite oroligt.

Men efter en skön skogspromenad och en stunds gitarr och mantrasång känner jag mig lättare till mods. Så jag delar med mig av lite kärlek till er också! Låt inte rädslan ta överhanden och styra. Stanna i dig själv. Lyssna inåt. Låt ditt inre ljus leda dig. Ingen annan.

Ang Sang Wahe Guru. Mantrat som uttrycker vår universella sanning. Du är en del av alltet. Vi hör alla ihop. Tillsammans skapar vi den här världen och när vi behöver stärka oss från rädslor så kan det här mantrat hjälpa oss. Mantrat förenar oss, gör oss medvetna och ger oss inre frid. ❤

3 reaktioner till “Ang Sang Wahe Guru”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: