Nyttan av yoga på semestern

Sportlov kan ju innebära lite nya miljöer och aktiviteter. Det är inte alltid så lätt att få till yogan när man kommer hemifrån och delar ett trångt boende med flera andra. Då får man ibland vara nöjd med att hitta en ledig hall där yogamattan kan rullas ut och några solhälsningar är det enda som hinns med ostört. Mycket handlar ju om att kunna känna sig nöjd över det lilla. Och inte sätta ribban för högt eller kraven för omfattande. Då blir det lätt platt fall och en onödig känsla av otillräcklighet.

Däremot kan det vara skönt att känna att min annars dagliga yogarutin nu ger mig kraft att stå i min egen energi. Så att jag inte behöver tappa humöret när semestern inte blir som man vill ibland, med gnälliga barn (men mamma jag VILL ha godis NU), andra kulturer (som tex att italienare sällan är i tid), låång väntan i liftköer eller väldigt sena middagar. Då vet jag alltid att mitt andetag finns där för att lugna mig. Mitt neutrala sinne hjälper mig att inte reagera direkt och mitt starka nervsystem förbättrar mitt tålamod och min stresströskel. Min disciplin och medvetenhet gör också att jag vet när jag ska sluta äta eller dricka, innan det blir onödigt mycket. Och så njuter jag extra mycket av allt det fantastiska förstås! Allt detta har ju yogan gett mig. Underbart att tänka på!

2 reaktioner till “Nyttan av yoga på semestern”

  1. Jamenvisst är det härligt, jag fortsätter också med yogan varje morgon fast jag är på ett kallt stengolv med två lager ullfiltar, i Spanien och låter det får ta den tid det tar. Varje morgon. Yogan hjälper mig också mot att bygga upp onödig stress, det kan gälla nya utmaningar/ möten eller hur det går på golfrundan• jag känner mig helt enkelt mer avspänd, vadän som händer och det är ett skönt sätt att förhålla sig på,Sat Nam!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: