Svag

Visa dem hur stark du är. Låt dem aldrig se dig fälla tårar. Det är så jag växte upp.
Var bara en man och ta det. Allting är okej om någon frågar. Det är så det vart för mig.
Och jag kan lyfta flera tusen kilo. Och jag kan ta mig över hav och land. Jag kan göra nästan allt de ber om.

Men jag kan inte va i samma rum som dig utan att jag tappar andan. Och varje gång du ser på mig känns som att mitt hjärta stannar. Försöker spela svår och stå emot men du river mina murar. Jag vet inte vad du gör. Men allting som du gör det gör mig svag.

Få poplåtar har berört mig så som Victor Leksells låt Svag. Jag kan nästan inte lyssna på den utan att gråta. Jag vet inte riktigt vad det är som får mig att så fullkomligt öppna upp mina känslor. Kanske det faktum att jag har två söner, som jag så gärna vill ska kunna känna sig svaga. Som jag vill krama om och säga att du behöver inte ”vara en man och ta det”. Det är okej att fälla tårar. Man behöver inte vara stark, utan låt dina murar falla.

Att ha två söner som ska växa upp i ett tufft samhälle, där vi kanske förväntas att säga att allt är bra om någon frågar.

Och jag tror inte att Victor är ensam om den här känslan. Jag tror att många fler är uppvuxna med dessa murar runt omkring sig. Skyddsmurar, för att inte bli sårade. För att inte visa sig svaga.

Men jag skulle så gärna vilja att fler kunde visa sig svaga. Våga skala bort lagren av påhittade fasader och styrka. Skala bort bit för bit. För att längst inne ta kontakt med kärleken. Kärleken till sig själv och även kärleken till andra.

Och också våga vara i sina känslor. Stanna kvar i känslan och låta den finnas där. Omfamna det som är istället för att mota bort det. För annars kommer det ändå tillbaka, oftast med större kraft. Kan vi omfamna det så är det oftast inte lika farligt och det kommer försvinna snabbare.

Att våga gråta. Våga säga nej. Våga gå sin egen väg.

När det kan kännas okej. Både för ungdomar och vuxna. Då kanske vi kan vara snällare mot varandra. Se den andra personen för vad den egentligen är. Få en lite snällare värld. Det börjar hos dig och mig.

Så våga vara svag. ❤

2 reaktioner till “Svag”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: