En yogaresa behöver inte betyda flygning

Jag följer ju ganska många yogaföretag på sociala medier. Både för att få inspiration och för att bredda min yogasfär. Och jag blir faktiskt ganska förvånad över hur många som anordnar yogaresor som kräver flygning. Jag antar att det är för att det finns en bra efterfrågan på det, dvs att du som kund vill åka iväg på en resa. Men jag tänker att nu är det 2020. Och vi är alla medvetna om att det inte är hållbart att vi fortsätter flyga i den mån som vi gjort hittills. Jag skulle tro att det i de flesta yogalärarutbildningar pratas yogafilosofi. Och vikten av att vara snäll mot sig själv och andra. Där ingår ju även vår planet.

Jag vill verkligen inte komma med pekpinnar. Men jag bara ifrågasätter själva grejen med yogaresor. Behöver vi verkligen åka iväg till Medelhavet eller Asien för att uppnå syftet med ett retreat? Som för mig är att resa in i sig själv. Hitta sig själv. Landa i sig själv.

Visst kan det finnas en massa syften med ett retreat eller en yogaresa. Att få komma bort. Uppleva något nytt.

Men jag tror faktiskt att Dömle Scoutgård räcker alldeles utmärkt som yogaresa. Det är ju en resa att ta sig dit. Och vi ska göra en resa under de dagar som vi är där. En inre resa då. Och så gör vi yoga förstås. Ja, en yogaresa alltså. Vill du också uppleva äventyret i de Värmländska skogarna? In och läs mer här. Vi har plats för dig också. Och retreatet kommer bli av. Jag är så lycklig över att kunna säga det. Och det kommer bli helt fantastiskt. Jag känner det i varje cell i kroppen. Jag planerar för fullt vilken utsökt vegetarisk mat vi ska äta, vilka yogapass vi ska göra osv.

Vill du också göra ditt livs resa? Åk till Dömle! Haha, det lät roligt! Och vi kommer ha det väldigt roligt! Men det kan också bli tufft. I alla fall om du vågar lyfta på locket till ditt inre, släppa taget om din påhittade box och istället följa flödet. För det är inte bara en dans på rosor att jobba med sig själv och sitt inre. Men det är ändå den vägen vi behöver vandra om vi vill kunna leva livet i sin fullaste prakt. Kanske är det nu det är din tur att göra något för dig själv? ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: