Gongens vibrationer

De flesta som kommer för första gången till mig har aldrig hört en gong förut. En gong är ett instrument som liknar en stor gong-gong, sköld eller trumma. Gongen skapar en massa vibrationer i rummet och mullrar fram sitt dova ljud.

När du hör den för första gången så kan det ofta upplevas lite obehagligt. Det kan kännas kraftfullt och man kan lätt ligga och spänna sig. Men då ska man bara försöka andas långsamt och djupt och istället försöka slappna av och följa med gongens vibrationer. För jag kan nästan lova att det kommer kännas på ett annat sätt den andra gången som du får uppleva en gong. Då känns det inte alls lika starkt, utan det brukar vara mycket lättare att slappna av.

Och sen brukar de flesta bara älska gongen! Det är som att man aldrig vill att det ska ta slut. Efter varje yogapass får deltagarna vila på ullmattorna samtidigt som jag spelar på gongen. Men eftersom många brukar vilja vila en längre stund till gongen än vad vi hinner med efter ett yogapass så har jag med jämna mellanrum ett extrainsatt yogapass med en längre gongavslappning. Om två veckor är det dags igen. Då blir det först ett yogapass för att stärka immunförsvaret och förbättra matsmältningen. Sedan alltså en lång och skön gongavslappning och så avslutar vi som vanligt med en meditation. Du kan läsa mer om det här. Det finns fortfarande platser kvar, så du är varmt välkommen att vara med!

Det finns flera olika sorters gongar. Jag har valt en ganska stor gong, för att få ett lite dovare muller, hellre än ett högt (och kanske gällt) ljud. Du kan läsa mer om när jag fick min gong och även om vad en gong är här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: