Fårskinn och ullfiltar i butiken

På baksidan av Yogaloftet strövar fåren runt. Ibland så nära att vi kan klappa dem. Ibland hör vi bara dess bräkande på avstånd. När ett par hundra får klipps så blir det massor med härlig ull. Nu har jag fått den stora förmånen att sälja ullfiltar och även fårfällar i min butik, där ullen kommer från fåren runt knuten. Underbart, eller hur? Garanterat inga kemiska tillsatser eller lidande djur. Produkterna jag säljer tillverkas i Sverige och fåren äter hö och ensilage som växt på gårdens marker runtomkring. (Du kan läsa mer på ”Fåren i Skåls” hemsida: fareniskal.se.)

Skinnen kostar från 1300 kronor och finns i olika storlekar och färger. Ullfiltarna är mjuka (sticks inte) och är i storleken 120 cm x 150 cm. De kostar 750 kronor styck.

Det finns nu även honung från samma gård till försäljning i min butik. Kan det bli mer närproducerat? En stor burk kostar 85 kronor. Vet du förresten att honung innehåller mängder med nyttigheter. Men att om honungen värms upp för mycket så försvinner tyvärr mycket av det nyttiga. Så om du vill ha honung i te – vänta lite tills det svalnat innan du tar i honungen. Honung är ju också ett väldigt bra sötningsmedel, varför inte i en smoothie.

Hör av dig om du vill kika in i butiken. (Alltid öppet i samband med yoga.) Men lite varning måste lämnas. När du väl känt på fårfällarna så vill du inte sluta…

2 reaktioner till “Fårskinn och ullfiltar i butiken”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: