Sådana dagar…

Sådana dagar då jag inte har någon som helst lust med någonting alls. Motivationen och energin är bara borta. Helst skulle jag vilja krypa ner i sängen igen och hoppa över den här dagen. För på sådana dagar brukar det vara svårt att orka med något vettigt ändå.

Barnen är trötta och har egentligen ingen lust att gå till skolan. Jag försöker peppa dem och säga att det bara är nio dagar kvar i skolan innan jullovet och att det säkert blir roligt i skolan. Men jag vet inte hur övertygande jag låter. Inte ens morgonyogan har gjort mig pigg eller glad. Det är inte det att jag är arg. Jag bara är.

Sådana dagar känner jag mig som en menlöst sökande degklump. Famlande framför mig i mörkret. Utan ledning, början eller slut. Tappad lust och tappat hopp.

Hade jag haft några kollegor att åka till så hade jag i alla fall haft några att beklaga mig inför. Och några som kunde peppa mig. Men å andra sidan så har jag ju ändå ingen lust att umgås med någon.

Eftersom inget kreativt kommer komma ur mig idag så kanske det är lika bra att göra lite bokföring. Men när jag öppnat datorn orkar jag inte ens logga in i mitt bokföringsprogram. Jag lägger mig i soffan istället. Kanske läsa lite, i boken om stress som jag lånat på biblioteket.

Äsh, det får bli en skogspromenad. Inte för att jag vill gå ut i grårusket. Men för att jag vet att skogen är min vän. Så med långsamma steg ger jag dig mina tankar. Öppnar mitt sinne till den gröna mossan. Till den översvämmade stigen. Låter tårarna rinna så länge de behöver. Luktar på granens barr. Stannar upp och andas.

Det känns lite lättare om hjärtat. Men jag väljer att vara snäll mot mig själv och fortsätter dagen i lugnt tempo. Snart dags att hämta på förskolan. Då får jag i alla fall skifta fokus lite. Imorgon är en annan dag. Kanske känns det bättre då. Jag försöker omfamna känslan jag har nu och vet att den inte kommer stanna för evigt. Man måste få ha en svacka ibland. Sådana dagar är det lätt att klanka ner på sig själv. Men jag är faktiskt inte sämre än igår. Det är bara en sån dag.

2 reaktioner till “Sådana dagar…”

  1. Sådana dagar brukar jag tänka att efter en svacka neråt så två steg uppåt, bara vänta och göra så mycket man orkar. Imorgon är en solig dag då kommer kraften tillbaka. Tack för dina ärliga, dela med sig, kärleksfulla inlägg. Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: