Första gången på Majas Yogaloft

Jag tänkte jag skulle berätta vad du kan förvänta dig när du går på ett yogapass på Majas Yogaloft. För den som ska komma första gången och vill vara lite förberedd. Eller bara för dig som är nyfiken på vad som egentligen händer där…

Du parkerar bilen på uppfarten eller utanför muren vid det gula huset och det gula garaget. Du går bakom huset och över gräsmattan, ner till det röda uthuset. Gå in genom dörren med ett fönster på. Häng upp din jacka, ta av dig skorna och lämna gärna din mobil i hallen (ljudlöst utan vibration på mobilen). Gå uppför den vackra trätrappan, där något trappsteg knarrar lite. Det doftar lite svagt av rökelse och te. Avslappnande mantramusik kommer från högtalarna, eller så sjunger jag och spelar gitarr.

Ta en filt, en sittkudde (i valfri utformning) och om du vill också en ögonkudde. Välj en plats på en ullmatta som känns bra. Om du vill får du också ta en kopp te innan yogan. Sitt eller ligg ner på mattan en stund innan yogan börjar (om du hinner). Bara var en stund och landa. Det är alltid skönt att inte komma med andan i halsen, men ibland blir det ju så, förstås. (Kommer du lite sent? Ingen fara, bara glid in och häng på! Ingen stress!)

Jag börjar alltid med att du får ligga ner på mattan och hitta ditt andetag. Oftast går jag igenom det långa djupa andetaget och läser någon fin text som hör ihop med yogapasset.

Är det ett kundaliniyogapass så tonar vi alltid in med mantrat ”Ong Namo Guru Dev Namo” som betyder ”Jag bugar mig inför min inre visdom och möjligheten att gå från mörker till ljus.”

Sedan gör vi ett yogapass. Försök hålla ögonen slutna så mycket du kan under yogan. Håll även munnen stängd och andas in och ut genom näsan. Du känner hela tiden in hur övningen känns för dig. Vissa dagar är man stelare eller har kanske ont någonstans. Var snäll mot dig själv och gör inget som smärtar. Däremot kan det vara några utmanande övningar som är jobbiga, men som du ända kan göra. Du klarar mycket mer än vad du tror. Det är dock aldrig svåra övningar, som att stå på huvudet, utan alla kan alltid anpassa övningarna till sin egen dagsform. Vi kopplar andetaget till övningen och du får en stund efter varje övning till att känna in hur det känns.

När det är dags för den långa vilan så får du lägga dig ner på mattan, ta på dig en filt och kanske en ögonkudde. Jag guidar dig ner i avslappning och sedan spelar jag på gongen. Gongen är ett fantastiskt instrument, som mullrar och vibrerar. Om du upplever den som intensiv så kan du försöka att ta djupa andetag och bara andas dig igenom det. Oftast upplever man gongen ganska stark första gången, men när man sedan provar igen så känns den oftast mildare och det kan vara enklare att slappna av den andra gången. Så bara håll ut! Det som de allra flesta kommenterar efteråt är hur härligt det är att få vila till gongens vibrationer.

Efter vilan så väcks du mjukt av klingande ljud och du får väcka kroppen försiktigt. Sedan gör vi en meditation tillsammans. Oftast sitter vi ner en stund och jag guidar dig hur du ska sitta, hålla händerna, vad du ska tänka på och kanske använder vi oss av ett mantra, för att verkligen låta hjärnan få vila en stund.

Efter yogapasset så tonar vi ut tillsammans. Är det ett kundaliniyogapass så sjunger vi sången ”May the long time sun” tillsammans och avslutar med att chanta tre långa Sat Nam. Sedan får du ta en kopp te och så sätter vi oss på mattorna och var och en får berätta om det var något särskilt som kom upp under passet, eller bara hur det känns just nu. Vill du inte säga något så går det förstås bra. Här finns inga måsten, inga krav. Inga speglar och inga störande ljud. Utan du tillåts landa i dig själv, hitta kontakten inåt, kontakten till ditt andetag och till din kropp.

Om du vill så får du kika i butiken efteråt. Där kan man också bara sitta ner en stund och prata lite med de andra deltagarna. Kanske ta ett kort med dagens budskap eller dricka lite mer te.

Det är så härligt att få dela yogan med er. Du är också varmt välkommen till Majas Yogaloft! ❤ (Psst, visste du att det bara tar tio minuter med bil eller buss från centrala Karlstad?)

En tanke på “Första gången på Majas Yogaloft”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: