Retreat för utrensning

Retreatet är framflyttat pga olyckliga omständigheter. Jag återkommer med nytt datum inom kort. ❤

Under vintern går oftast kroppen ner i lite vila, vi gömmer oss bland varma koftor och äter oftast lite fetare och varmare mat. Kanske drar vi på oss några dåliga vanor som det skulle vara skönt att bli av med när våren kommer. Det kan då vara välbehövligt att rensa bort slaggprodukter som finns i kroppen, så att energin bättre kan flöda och så att ämnesomsättningen förbättras. 

Därför kommer här ett fint tillfälle att få tänka igenom vad just du mår bra av. Vad vill du ha mer av i ditt liv och vad behöver du bli av med? Dåliga vanor, jobbiga tankar eller kanske onödigt ätande? Du hittar själv din egen motivation.

Under den här helgen blir det flera yogapass som särskilt jobbar på att rensa ut kropp och sinne. Meditationer för att kunna släppa taget och omfamna något nytt. Andningsövningar för att skapa harmoni i livet och långa ljuvliga avslappningar till gongens vibrationer. Men det blir också workshop om olika sätt att detoxa sig själv och sitt liv och tillsammans skapar vi fina stunder när vi delar tankar med varandra.

Datum: ?
Plats: Dömle Scoutgård utanför Forshaga i Värmland
Anmälan: Du anmäler dig genom att klicka på Boka tid nedan.
Kostnad: Boka-tidigt-rabatt: Bokar du innan första februari så betalar du 2800 kronor. Fr.o.m. andra februari så kostar det 3100 kronor, då ingår all mat, sovplats i delad sovsal och samtliga pass under helgen.
Anmälningsavgift: För att boka din plats så betalar du en anmälningsavgift på 500 kronor. Resterande del av betalningen ska göras senast 6:e mars (om du inte väljer att betala via Klarna Faktura, då dras beloppet den 13:e mars). Anmälningsavgiften är alltså en del av den totala kostnaden. Anmälningsavgiften betalas inte tillbaka vid avbokning.
Betalning: Du kan välja att betala via Klarna Faktura, där du även kan dela upp betalningen. Eller så betalar du via Swish eller plusgiro.

Boka tid

Helgens tema

Helgen handlar alltså om utrensning och detox, både av kropp och sinne. Allt för att du ska komma närmare din kärna, det som är du.

Det handlar inte om att svälta sig själv eller om att ta bort allt det goda i livet. Det handlar om att rensa bort sådant som bara är onödigt brus och som du egentligen kan vara utan. För att skapa mer rum åt sådant som du verkligen älskar.

Genom samtal och tystnad, delning och helning så medvetandegörs ens inre (i din egna takt) och vi får redskap att handskas med vårt känsloliv och våra tankar. Att rensa ut gammalt skräp från det inre livet, gör oss friare som människor och vi ställs i den enkla, men inte alltid lätta, nöjdsamheten över att livet är till för att levas och att allt utöver det livsnödvändiga är en lek.

Yogan

Vi kommer göra kundaliniyoga och medicinsk yoga under dessa dagar. Det är enkla men kraftfulla yogaformer, där vi kombinerar positioner med andningsövningar, mantrasånger, avslappning och meditation. Yogapassen kan alla utföra. Ingen förkunskap behövs och alla gör yoga utifrån sina egna förutsättningar.

Arrangörer

Den här helgen arrangeras av syskonen Moa Koskelainen och Maja Tervell.

Moa Koskelainen – en tvåbarnsmamma från Dalarna, som nu bor mitt i Västmanlands djupa skogar. Moa är utbildad waldorflärare, men arbetar idag med att stödja lärare och skolpersonal i hur man kan kommunicera med barn. Hon har gått flera vidareutbildningar i just medveten kommunikation.

Moa skapar ett tryggt rum för kropp och sinne att vila på. Och då finns det möjlighet för kroppen att kommunicera och läka det som den behöver. Den tillåtande atmosfären ger känslor möjlighet att laddas ut och släppa från kroppen. Moa bistår er att få syn på tankevurpor som blivit en livslag men som du skulle vara friare utan.

Maja Tervell – är yogaentreprenör, trebarnsmamma och driver sitt företag Majas Yogaloft sedan 2016. Det ligger på landet i Ulvsby, 8 km norr om Karlstad. Maja är utbildad kundaliniyogalärare och instruktör inom medicinsk yoga.

Maja delar yogan på ett personligt och varmt sätt, gärna med mycket mantrasång och förstås sköna gongavslappningar. För Maja är yogan en livsstil, som gett henne ett djupt lugn, en större tacksamhet och mer livsnjutning helt enkelt.

Platsen

Dömle Scoutgård ligger ca 3 mil norr om Karlstad, i Värmland. Det är en gammal anrik byggnad, som förut hette Solbergsgården och fungerade som stångjärnssmedja. Den ligger naturskönt belägen, med utsikt mot både Smårissjön, Dömleån och Dömle Skidbacke. Standarden är enkel och övernattningen sker på övervåningen i en gemensam sovsal med sovalkover och våningssängar. Det finns gemensamma toaletter och duschar på bottenvåningen. Den enkla standarden ger oss möjlighet att titta inåt, rensa bort sådant som bara är yttre brus och landa i oss själva. Vi försöker släppa vardagens stress och rekommenderar därför att du inte använder din mobil under helgen.

Att ta sig hit

Samåkning är ju helt klart det bästa sättet! Vi ordnar gärna med samåkning. Hör av dig till oss, så hjälper vi till.

Med bil från Karlstad/söderifrån: Kör rv 61 mot Forshaga och fortsätt sedan mot Deje. Sväng av mot Dömle Herrgård. Fortsätt förbi herrgården, sedan ligger Dömle Scoutgård rakt fram när du åker genom allén. Det är ett rött trähus. Du parkerar utanför byggnaden.
Med bil norrifrån: Kör rv 61 förbi Deje. Sväng av mot Dömle Herrgård. Fortsätt förbi herrgården, sedan ligger Dömle Scoutgård rakt fram när du åker genom allén. Det är ett rött trähus. Du parkerar utanför byggnaden.

Med kollektivtrafik: Ta buss 600 eller 601, kliv av vid Tjärnheden Bytespunkt (Forshaga). Bussen tar 30 minuter från Karlstad. Hör av dig om du vill åka buss så hämtar vi upp dig vid busshållplatsen.

Maten

Maten som serveras kommer vara näringsrik, vegetarisk och utsökt god. Var och en diskar sin egen tallrik och vi kommer även att städa efter oss gemensamt på söndagen. Men utöver det så får du maten serverad och kan släppa alla vardagssysslor för en stund. Vänligen meddela oss om du har någon allergi eller sjukdom som vi behöver veta om.

Vi hälsar dig välkommen till en hel helg fylld av härlig samvaro, djupare medvetenhet om vad du behöver i livet och en härlig boost inför våren.

6 reaktioner till “Retreat för utrensning”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: