Tisdags-tipset: sluta med din slentrian!

Tisdags-tipset ger dig tips på ett lite mer hållbart liv, varje tisdag, här på Majas Yogaloft.

Så ofta som vi bara gör saker slentrianmässigt. För att vi alltid gjort så. Vi stannar inte upp och tänker efter.

Du vet, fortsätter äta kött, fast vi kanske inte alltid tycker det är så gott eller fräscht. Och fast vi hört att det ska vara dåligt för miljön. Och även inte så bra för djuren. ”Men jag har ju alltid ätit kött. Det känns lite krångligt att sluta.”

Eller tar den där kaffekoppen på eftermiddagen, fast magen protesterar och det egentligen inte är så gott. Men alla andra tar ju en kopp…

Kanske fortsätter konsumera onödiga saker. Om vi fyller upp vårt liv med glädjeämnen utifrån så borde det väl kännas bättre inuti? Eller?

Går upp varje dag till samma tradiga jobb, som vi egentligen inte trivs på. Men det är väl lika bra att fortsätta, det är ju det här jag kan.

Eller säger ja till det mesta och ställer upp för alla andra, men känner att egentligen borde du ta hand om dig själv mer. Egentligen borde göra mer saker som du mår bra av.

Du vet säkert mycket väl vad du gör, bara av slentrian. Bara av ren vana. Och det jag nu undrar är: Måste vi fortsätta så här? Eller kan vi faktiskt stanna upp för en stund när vi märker att vi hamnar där igen. Stanna upp och känna in, hur vill jag göra? Vilken slags belöning ger det mig? Är det en kortsiktig belöning som sen inte blir så bra? Eller känns det rätt i mitt hjärta?

Kan vi istället börja tänka efter och göra medvetna val? Agera utifrån behov istället för begär. Säga nej, när vi egentligen inte vill något. Ändra en vana. Våga ta steget till något nytt. Släppa rädslan inför att göra fel och inte alltid vara alla till lags.

Det är svårt. Jag vet, det är jättesvårt! Men du kanske inte behöver ändra hela ditt liv. Bara ta ett lite mer medvetet beslut nästa gång. Fråga dig själv: För vem gör jag det här egentligen?

För när vi väl börjar agera utifrån vårt hjärta, så är det som om vi kan släppa några kilo från axlarna. Som om den där klumpen i magen försvinner. Som om vi är fria!

En tanke på “Tisdags-tipset: sluta med din slentrian!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: