Tisdags-tipset: smörja

Tisdags-tipset ger dig tips på ett lite mer hållbart liv, varje tisdag här på Majas Yogaloft.

Hösten innebär ju kyla och mycket luft. Det torkar oftast ut vår hud. Så veckans tips handlar om att smörja in sig med olja, att äta olja och att dricka mycket vatten.

Huden är ju vårt största organ och vi andas faktiskt genom huden också. När det är lite mer luft i luften (😀), som ni kanske minns att jag skrev om för några veckor sen, så blir huden lätt torrare. Oftast är det också så att vi smörjer in oss lite mer på sommaren och att vi också dricker mer vatten på sommaren. Kanske tror vi att det inte behövs längre när sommaren är slut. Men jag tror faktiskt att vi gör det. Så här kommer lite olika knep så att din hud slipper kännas torr den här säsongen.

– Smörj gärna in dig varje dag med en vegetabilisk olja. Jag brukar alltid smörja in hela min kropp på morgonen, innan jag duschar. Det gör att vattnet i duschen inte torkar ut min hud så mycket. Och så är det givetvis bra med beröring också, dvs en massa må-bra-hormoner frigörs när vi får massage. Även när vi ger oss själva massage alltså. Jag säljer flera olika sorters oljor i butiken, men min favorit är nog kokosoljan. Den doftar så ljuvligt.

– Byt ut din duschkräm mot olja eller fast tvål istället. (Om du inte smort in dig med olja innan förstås, för då behövs inget mer rengöring i duschen.) Vanliga duschkrämer innehåller ju också oftast små plastpartiklar som vi, vare sig vi vill det eller inte, släpper ut i våra sjöar bara genom att ha dem i duschen. Det funkar också bra med en fast tvål i duschen, som faktiskt inte torkar ut huden. Även det säljer jag förstås i butiken. 🙂

– Använd vegetabilisk olja i din mat. Tex. så kan du ta på lite kokosolja på gröten, supergott. Eller så kan du ta lite mandelolja i din smoothie. Det smörjer dig inifrån.

– Drick vatten! Trots att det inte är varm sommar så behöver vi dricka vatten. Och brukar du dricka kaffe, som är uttorkande, så behöver du dricka några extra glas vatten varje dag. Drick gärna varmt vatten (koka upp och låt sedan svalna lite) som är bättre för kroppen. Den slipper då värma upp vattnet, så att den kan lägga energi på annat. Det är också så att det varma vattnet renar oss. Tänk dig att du har lite matfett i slasken och häller över kallt vatten. Då stelnar ju fettet och fastnar där. Om du istället häller över varmt vatten så rinner matfettet ner. Det är samma sak i vår kropp. Det varma vattnet renar strupen och vägen ner mot magen. Smart va? 🙂

– Om din hud redan är väldigt torr så kan det vara bra med någon fet kräm som får huden i balans igen. Men kolla då så att produkten inte innehåller för mycket vatten, för då kommer det i förlängningen bara att torka ut din hud igen. Jag säljer en härlig salva i min butik (Aloe Propolis creme) som innehåller bl.a. aloe vera och propolis, med en mjuk doft av honung. Den gör underverk för din hud!

Som ni hör: jag har en massa smörja i min butik! 🙂 Så passa på att smörja dig själv, både från utsidan och insidan så att du slipper torr hud i höst och vinter! (Och idag är ju butiken öppen 16.00-19.00!)

2 reaktioner till “Tisdags-tipset: smörja”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: