Tänk om

Tänk om vi kunde släppa alla krav och måsten för en stund. Inse att de flesta krav bara skapas i vårt eget huvud och ger oss tankar om att vi måste ställa upp på sånt vi inte vill göra eller bli någon som vi egentligen inte vill bli. Inse att dessa tankar bara ger oss känslor av otillräcklighet och stress.

Tänk om det är du själv som kan bestämma hur du förhåller dig till olika saker. Så att dina tankar istället kan få vila. Du behöver inte alltid reagera. Ibland kan vi välja att gå in i det neutrala sinnet, som ger oss lite betänketid. Ta ett steg tillbaka och känna in hur det känns istället för att genast rusa på nästa sak. Genast känna att pulsen går upp och stressen tränger fram. Det neutrala sinnet som hjälper oss att avgöra om vi ska reagera över huvud taget, eller om vi bara kan mota den kravfyllda känslan, tänka att vi inte behöver springa på alla bollar och istället släppa det påhittade kravet.

Tänk om vi kunde skala bort alla lager av den inbillade versionen av oss själva. För att istället stå stadigt. I det som är vi.

Tänk om vi kunde tänka om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: