Egenföretagarens berg- och dalbana

Att ha ett eget företag och vara yogaentreprenör är verkligen en sann berg- och dalbana. Jag vet inte om du minns det, men för två månader sen skrev jag ju om svårigheterna och motgångarna som finns. Hur jobbigt det kan vara ibland. Och hur min man sagt att ha eget företag innebär djupare dalar men också högre toppar.

Nu pendlar det friskt mellan topparna och dalarna får jag säga.

~ Jag riskerar vite på flera tusen för att jag inte anmält mig som ett livsmedelsföretag. Inget jag hade en tanke på. Men som jag förstår att jag har ansvar för att känna till. Det är ju så – jag har, som egen företagare, ansvar för att känna till det som jag är ansvarig för. Inte alltid helt lätt, faktiskt, att veta sånt man inte har en aning om! Jag måste antagligen dessutom betala några tusen per år för att just få sälja livsmedel. Den som sett min butik förstår att jag inte tjänar flera tusen per år på den delen. Vilket gör att jag får ifrågasätta om jag kanske ska sluta sälja livsmedel (choklad, te osv)…

~ Jag hade ett jättebra möte i tisdags med ett företag om ett jätteroligt samarbete som jag tror kan öppna många dörrar för mig.

~ Jag får ständigt avboka sådant som jag förberett och verkligen tror på, för att det inte kommer in några anmälningar. Alla event och yogaklasser jag lägger upp här på hemsidan tror jag ju på till 100%. Jag vet att de kommer bli hur bra som helst (om jag får säga det själv). Men ändå står jag där i slutändan utan några bokningar. Jag tror inte det beror på att någon misstror det jag håller på med. Utan bara att folk har alldeles för mycket att göra och det här ligger då inte som första prio. Tyvärr.

~ I tisdags var det kursstart på yogakursen för höstglädje. En ren glädjeexplosion! Nästintill fullsatt yogasal, ett kraftfullt yogapass efterföljt av en lång avslappning till gongens vibrationer. En glädjefylld meditation och fina samtal efteråt. Den här kursen är precis det som alla skulle behöva nu under hösten, när det är mörkt och trist.

~ Obesvarade samtal om samarbete. Eller nekanden. Nej tyvärr, vi kan inte samarbeta med ett enskilt företag för yoga som rehabilitering. Då måste vi göra en upphandling. Eller det finns inte tillräckligt med bevis på att det funkar.

~ Nya möjligheter, afterwork, tjejkväll med mässa, yoga på konferens…

~ Inga pengar på kontot…

~ Tacksamheten över att kunna prioritera sina barn till hundra procent.

Ja, som ni förstår. Man kan ju bli kluven (och schizo) för mindre… Motgångar och medgångar. Men som jag skrev i måndags, livet går upp och ner. Sånt är livet! Jag håller fast vid tilliten till mitt hjärtas röst. Åtminstone ett tag till…

Finns det någon annan egenföretagare där ute som också upplever samma sak och som skulle vilja ha någon att dela det med? Kanske ett ”egenföretagar-nätverk” där vi kan peppa varandra och dela erfarenheter? Hör gärna av dig till mig på majasyogaloft@gmail.com. Jag är öppen för förslag! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: