Linda berättar om sin utmaning

I somras startade jag upp Sommarutmaningen, då vi skulle göra samma yogapass hemma under 40 dagar i rad. Tillsammans var vi 19 personer som gjorde yoga, var och en på sitt håll, men ändå tillsammans. Alla blev också tipsade om olika morgonrutiner som man skulle kunna börja med, utöver yogapasset och meditationen. Nu när jag snart drar igång en ny utmaning – tacksamhetsutmaningen – så skulle jag vilja dela med mig av Lindas berättelse och erfarenhet av sommarutmaningen.

Lindas sommarutmaning

Linda har provat yoga förut, både själv hemma och även kundaliniyoga på Majas Yogaloft. Men den här utmaningen var ändå något nytt för henne. Eftersom hon älskar naturen så gjordes många yogapass utomhus, där hon befann sig just då. Under semestern blev det yoga både på stranden och klipporna.

Stundtals kan det vara jobbigt att få till yogan. Stundtals härligt! ”Vissa tillfällen kände jag mig bara tillfreds, glad och tacksam för att jag gjorde detta för mig själv. Andra blev mer känslosamma åt andra hållet, fast även dessa av tacksamhet när jag tänker efter. Ibland kommer skrattet och ibland tårarna. Jag mådde alltid väldigt bra efteråt. En känsla om att ta hand om mig själv, som jag ständigt övar på, och en stolthet och tacksamhet för att jag nu gjorde det. Generellt märker jag hur mycket bättre jag mår och vilken fin balans jag fått i mig själv denna sommar som jag nu försöker behålla. Det är flera förändringar jag jobbat på när det gäller mig själv denna sommar som bidragit till mitt välmående och jag ser absolut att yogan är en viktig del av det.”

Jag frågar henne om hennes vardag eller synsätt förändrats på något sätt efter sommarutmaningen:

”Ja absolut. Jag har ett helt annat lugn nu. Jag har en morgonrutin nu som jag inte viker från för det ger mig så mycket känslan av välbefinnande och att jag en stund verkligen värdesätter mig själv och ger mig själv vad jag behöver. Det har också varit en utmaning i sommar att fatta beslut och göra sånt som är till gagn för mig själv vilket jag nu kommit en bra bit med denna sommar.”

Vi startade sommarutmaningen med att gemensamt göra passet, på gräsmattan utanför Yogaloftet. Linda upplevde att det var bra med en uppstart tillsammans.

”Väldigt bra att ha en gemensam start, dels för att få upplevelsen av hur passet ska genomföras, att direkt kunna ställa frågor eller få förtydliganden, få en gemensam start och grupptillhörighet.”

-Stötte du på några hinder under dessa 40 dagar och hur tog du dig då förbi dem?

”Det gjorde jag absolut. Till att börja med var det en utmaning att göra yogapasset när jag behövde titta vilken övning som kom näst även om det var en kort period. Sen när jag väl kunde passet utantill tyckte jag nog att det inte var världens roligaste.  Jag tog mig igenom det på två olika sätt utifrån dagsform. Dels att göra det ändå för att är det sagt så är det och dels att öva på tillräckligheten i att det även är okej att göra vissa delar eller bara t.ex. solhälsningen och vara tacksam för det.”

– Vad tar du med dig från sommarutmaningen?

”Att rutiner verkligen är till nytta för mig själv och att det relativt lätt går att jobba in nya rutiner. Speciellt när man märker att man mår bra av det. Att jag fungerar och mår bättre, är snällare med mig själv och min omgivning när jag ger mig själv tid och stunder med närvaro och kravlöshet.”

Linda skulle gärna vara med på någon mer utmaning framöver och är nöjd över att hon tog sig själv den här tiden. Det är väl investerad tid!

När Tacksamhetsutmaningen startar den första november så är det med lite andra förutsättningar. Dels är det ju inte så lätt att göra yogan utomhus och det är inte så många som har semester under den här perioden, vilket innebär att man behöver få in rutinen i sin vardag. Med erfarenheterna från sommarutmaningen så kommer alla deltagare den här gången att få yogapasset digitalt, så att man enklare kan följa mig när jag leder yogan, via mobilen, plattan eller datorskärmen. Man får också komma på ytterligare en ”fysisk” genomgång av passet, i mitten av 40-dagars perioden. Och så är jag tydligare med att det är okej om man inte gör yoga varje dag. Det är klart att det kan vara ambitionen. Men jag tror att det är viktigt som Linda säger, att vi behöver vara snälla mot oss själva och vara nöjda med det som blir av, istället för att döma oss själva så hårt hela tiden.

2 reaktioner till “Linda berättar om sin utmaning”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: