Livets upp och ner…

Dålig start på veckan?

Väckarklockan ringer alldeles för tidigt, du har ju inte sovit färdigt… Du får ingen ordning på håret – ”herregud, ska jag se ut så här?” Barnen strejkar, strumporna sitter fel, frukosten är inte god, de bråkar och du tappar humöret. Det är massor av bilköer till jobbet, så pulsen går upp. Du kommer stressad in på jobbet, med andan i halsen och undrar om det verkligen ska vara så här i livet. Det är ju bara grått och trist ute, hur ska man orka vara på gott humör. Du har alldeles för mycket att göra idag, vart ska du ens börja? Du låter onödigt otrevlig till en kollega, som egentligen inte gjort något fel. Blääää, kan jag få dra täcket över huvudet igen? Snälla?

Lugn, bara lugn! Ingen fara! Du är inte en hemsk person! Du har inte ett hemskt liv!

Faktum är att du är rätt normal. Allas liv består av upp- och nergångar. Hur ska vi annars kunna uppskatta allt det vackra i livet, om vi aldrig får känna på det fula?

Och vet du, det går faktiskt att ändra några små saker, så kommer det kunna kännas bättre igen! Du kan ju tex göra något som du tycker om! Ta en kaffe och njut av varje klunk. Ta en promenad och känn kontakten mot marken för varje steg. Lyssna på din favoritmusik och kanske dansa lite. Har du gått på yoga hos mig så kanske du fått med dig några verktyg på hur du kan må bättre. Lägg händerna på bröstet och ta några djupa andetag, känn in kontakten in mot ditt hjärta och skicka lite tacksamhet och kärlek rakt in i ditt hjärta. Säg något snällt till någon annan. Gör någon en tjänst. Oftast mår vi lite bättre om vi får hjälpa andra. Planera in något roligt längre fram, så att du har något att se fram emot. Tänk att det finns de som har det mycket värre än dig.

Det är klart. Ibland kan det kännas som om inget av det hjälper. Men då kan du alltid påminna dig själv om att det går över. Och att det är okej att känna sig lite nere ibland. Alla känner så ibland! Omfamna känslan så kommer den passera.

Måndag. Vilka tankar och känslor skapar det hos dig? Kanske kan du försöka tänka:
Ny vecka, nya möjligheter!

Och kom ihåg: Du är underbar! ❤

En tanke på “Livets upp och ner…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: