Psykisk ohälsa

Hela förra veckan hade lokaltidningen i Karlstad olika artiklar om psykisk ohälsa. Det belystes från olika håll – från ungdomar som mår dåligt, till kvinnor och män som varit sjukskrivna, till sjukvårdens utmaningar och ansvar.

Jag slås av utbreddheten av den psykiska ohälsan. Vår tids folksjukdom. Som ingen verkar kunna rå på. Det faktum att vår hjärna inte är gjord för all information och alla intryck som den dagligen pumpas med.

Men jag tänker att det finns hopp. Det finns möjligheter. Jag tror ju förstås att yogan är en stor möjlighet. En möjlighet att se på livet på ett annat sätt. En möjlighet att hitta den livsviktiga återhämtningen. En möjlighet att få känna in sin kropp och känna tacksamhet till det man har. Att ändra sitt tankesätt och kanske sina vanor. I alla fall de vanor som bryter ner oss.

När vi inser att tankarna inte är annat än något som vi själva skapat. De är inte sanningen. Och du är inte dina tankar. Du kan välja att låta dessa tankar passera. Rensa hjärnan från tankar. Och fylla på med något som lyfter upp istället för att pressa ner. Öppna upp istället för att stänga inne. Ge dig själv kärlek istället för att döma dig själv.

Det går faktiskt. Med yogans verktyg så kan vi styra vår andning, styra vår medvetenhet. Rensa bort alla lager och fasader. Hitta kärnan där inne. Och omfamna den.

Både kundaliniyogan och den medicinska yogan stärker dig och helar dig. Den kommer inte ändra din omgivning. Men kanske kan den hjälpa dig att släppa dina negativa tankar. Det är trots allt bara tankar, som du skapat själv. Det är inget facit av verkligheten.

Vad har jag, Maja, för del i detta? Mitt hjärta säger åt mig att använda de verktygen som jag har för att kunna sprida yoga. Hjälpa andra att hitta sitt inre ljus. Släppa sina tankar och hitta glädjen igen. Släppa stressen och hitta hem.

Jag hjälper dig gärna! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: