Vad är medicinsk yoga?

Medicinsk yoga är baserat på kundaliniyoga, men är mer anpassat till dig som behöver rehabilitering eller vill ha ett mjukt sätt att komma i balans. Mjuka rörelser kombineras med lite kraftfullare övningar. Det går bra att sitta på en stol, en pall eller en kudde under passet.

Förutom olika yogaövningar så jobbar vi mycket med andetaget under det medicinska yogapasset. Det blir också en extra lång stund för vila och återhämtning samt en skön meditation efteråt.

Medicinsk yoga passar utmärkt för dig som vill göra yoga på jobbet, eftersom det enkelt går att genomföra i ett konferensrum på stolar. Det går att välja längd på passet, från ca 20 minuter och upp till 1,5 timme. Ni säger till vad ni behöver (sträcka ut stela ryggar, släppa på stress, mjuka upp kroppen, återhämtning…) och jag sätter ihop ett passande yogapass. Men det är förstås också skönt att ha tillgång till yogamattor, för att kunna få den sköna vilan efteråt.

Jag håller i kurser i medicinsk yoga, dvs att man kommer en gång i veckan till Majas Yogaloft, men jag utför också enskilda sessioner eller yoga på jobbet med denna inriktning.

En tanke på “Vad är medicinsk yoga?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: