Start för barnyoga

I våras testade jag att hålla yoga för barn i skolåldern. De fick komma och prova på att yoga, för att kunna varva ner och släppa stress. Det gav dem också ny energi och ett balanserat sinne. Eftersom det blev så lyckat så kommer jag nu fortsätta med barnyogan!

Praktisk information
Det kommer vara varje torsdag då det är skola (dvs uppehåll under loven) kl. 15.00-16.00. Barnet behöver inte anmälas, utan kommer de gånger som det vill vara med. Det kostar 80 kronor per gång, eller så kan ni köpa ett stämpelkort och då kostar det 75 kronor per gång. Stämpelkortet innehåller 10 rutor och kostar 750 kronor. Det kan lämnas på yogaloftet och jag fyller i varje gång som ditt barn gör yoga hos mig. Enkelt för barnen, mig och dig som förälder! Hör av dig till mig om du vill köpa ett stämpelkort till ditt barn. Den allra första gången som barnet testar yoga så får det prova gratis!

Vem kan vara med?
Jag håller i ett grundläggande kundaliniyogapass, som alla anpassar till sin egen kropp. Oftast är barnen nyfikna på nytt och är även väldigt smidiga. Men man försöker blunda så gott man kan under passet, och på så vis behöver man inte jämföra sig med andra. Det hjälper också till att inte få så många intryck och att istället blicka inåt, för att känna hur yogan känns inom sig. Barnyogan passar främst barn i låg- och mellanstadiet. Inga förkunskaper behövs. Vill du som förälder stanna kvar när ditt barn gör yoga så kan du vänta på nedervåningen (dricka lite te och läsa något kanske), inga vuxna är med på yogan (förutom jag).

Vad är yogan bra för?
Barn i dagens samhälle verkar vara mer stressade än när jag växte upp. De känner krav både från skolan, sina kompisar och samhället i stort. Nu när all information finns så tillgänglig, vi har så många val och allt går så snabbt så kan det lätt göra oss stressade, låga på energi eller lättirriterade. Kundaliniyogan hjälper oss att släppa bruset för en stund, låta hjärnan vila och istället ge oss kontakt med vårt inre. Yogapasset ger både styrka, smidighet, balans, ny energi och ett inre lugn. Barnen brukar vara väldigt harmoniska när de har yogat färdigt.

Frågor?
Hör gärna av dig till mig om du har några frågor! Du kan nå mig på telefon: 0735-25 49 45, mejl: majasyogaloft@gmail.com eller på sociala medier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: