Förberedelser för något unikt

För ett par veckor sen åkte jag till min bror i Dalarna. Även min syster, med sina barn kom dit. Det var dags för det årliga syskon-hänget. Några dagar då vi låter barnen leka med varandra på landet, i skogen och vid vattnet. Vi får tid att njuta, prata och varva ner.

Den här gången passade vi även på att förbereda oss inför föräldraretreatet som vi hoppas hålla den första helgen i oktober.

Min bror bor i en cirkusvagn mellan skogen och ängarna. Det blev fiske, bad, många stunder runt elden och barnen älskade att mata getterna.

Min syster är utbildad waldorflärare, men har inte jobbat som det på några år. Men det var ändå med det i åtanke som jag kom på inriktningen på retreatet. Föräldrar måste ju behöva återhämtning. Och jag har ju en massa verktyg som yogan ger mig när det gäller att hitta närvaron och även orka med sina barn. Och min syster borde väl ha något att komma med?

Efter flera långa samtal visade det sig att den fördjupning inom kommunikation som min syster gjort under de senare åren helt klaffar med yogans filosofier. Det är som pusselbitar som kopplas samman. Hon säger det på ett sätt. Jag vet att yogan menar precis samma. Jag förklarar en sak och min syster formulerar det på sitt sätt, men ändå på samma sätt, på något vis.

Vår bror lagade som vanligt underbara måltider. I all sin enkelhet, på det som skogen eller trädgården ger oss. Men med sådana smakexplosioner. Barnen som ibland knorrar över min vegetariska mat äter det mesta han lagar. Och han ska laga mat på vårt retreat! Detta kommer bli magiskt!

Så vad kommer retreatet handla om? Mycket om att komma underfund med sig själv. Varför reagerar jag som jag gör i vissa situationer? Hur kan jag kommunicera på ett annorlunda sätt? Som min syster säger det: det är först när vi kommit till botten med oss själva som vi kan vara mer närvarande föräldrar.

Och så blir det förstås väldigt härlig yoga, kärleksfulla meditationer och skön avslappning. Och många fina samtal med andra föräldrar. Som vet hur det är att ha barn. Kanske dåligt med sömn, frustration över barn som inte lyssnar, ett pusslande med att få ihop vardagen, ibland känslor av maktlöshet. Men också ovillkorlig kärlek.

Så häng med! Första helgen i oktober åker vi till Scoutgården i Dömle! En gammal gård, där vi i all enkelhet kommer öppna upp oss själva för sårbarhet, acceptans, tacksamhet och förståelse. Du kan läsa mer om retreatet här: Föräldraretreat

Jag hoppas du vill vara med! Det kommer vara både en investering och ett minne för livet! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: