Om att vara nöjd

Det är ju inga fel på att drömma eller att vilja utvecklas. Men ibland kan jag komma på mig själv med att hela tiden söka förändring och vilja utvecklas. Istället för att vara nöjd med det som jag har.

Som nu. Jag börjar drömma om att hitta ett större yogaställe, lite som en hälsogård, där jag kan erbjuda yoga för fler. Kanske med konferensmöjlighet och samarbete med flera olika hälsoprofiler på samma ställe. Fast jag egentligen vet att jag just nu har allt jag behöver och att jag behöver börja just i det lilla. Och det är ju förstås inget fel i att drömma. Men jag funderar också på varför jag inte bara kan vara nöjd med det jag har. För det är ju precis det här jag vill göra just nu.

Men driven som jag är så söker jag alltid nya utmaningar. Yogaentreprenören.

Så jag drömmer en stund. Och tänker att kanske om några år. Inte ha yogan hemma, så man får lite mer privatliv. Men stillar mig sen och tänker att just nu är allt precis som det ska vara. Att istället njuta av det jag har. Vara nöjd och tillfreds och vila i den känslan.

Hur bra är du på att nöja dig med det du har, istället för att alltid se det gröna gräset på andra sidan? Jag kan ibland känna att vi alltid springer efter nya utmaningar, för att kunna känna oss nöjda. Bara jag får det där drömjobbet, bara vi renoverar huset, bara jag får köpa nya kläder, bara jag kunde gå ner i vikt, bara jag tjänar mer pengar. Då, då blir allt perfekt. Men när vi har fått det så är vi ändå inte nöjda. För det är inte utanför oss som vi behöver stilla en massa behov. Det är inuti. Kunna vila i känslan av att vara nöjd. Just nu har jag det så här. Och det är faktiskt riktigt gött.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: