Tisdags-tipset: behåll vardagsrutinerna under semestern

Tisdags-tipset ger dig tips på ett lite mer hållbart liv, varje tisdag, här på Majas Yogaloft.

När semestern kommer så blir det lätt så att vi sover länge på morgnarna, äter mer oregelbundet, dricker mer alkohol och äter lite onyttigare. Inte så konstigt egentligen. Har vi många rutiner under resten av året så kan vi väl få unna oss att släppa lite på dem under semestern.

Såklart vi ska! Släppa alla måsten och ha en så kravlös semester som möjligt!

Däremot är det faktiskt så att om du släpper alldeles för mycket på dina vardagsrutiner under semestern så får du oftast sota för detta i höst. Din mage gillar nämligen det där regelbundna. Och det du stoppar i dig är ju det som kommer ner i din mage och sedan portionernas ut i kroppen. Och eftersom den största delen av ditt immunförsvar sitter i magen så är det också så att just immunförsvaret kan försämras under sommaren. Och lagom till att du ska tillbaka till jobbet så har kroppen bearbetat allt det onyttiga och det visar sig i form av olika sjukdomar. Så tro det eller ej, men om du håller fast lite vid dina rutiner, såsom regelbunden sömn och mat, så kommer du klara dig mycket bättre när höstens baciller kommer, eftersom ditt immunförsvar är bättre.

Detsamma gäller ju också under julledigheten och februariförkylningarna.

För det är faktiskt inte så att ”nu var det dags för en förkylning”. Den behöver inte komma. Vi kan hålla oss friska genom att tänka på vad vi stoppar i oss, att vi behåller regelbundenheten och inte stressar upp oss. Kanske lite tråkigt. Men sant.

Så istället för att ta semestern som en chans att helt spåra ur, välj istället att sätta dina fina vanor under sommaren. Promenera mer. Ät mindre snabbmat, om du ändå är ledig och hinner laga. Gör en stunds yoga på morgonen. Drick mycket vatten.

Om du vill få hjälp med att skaffa dig bra vanor så kan du ju alltid hänga på i min sommarutmaning. Jag kommer ge dig massa fina tips på hur du får till yogan och göra det till en fin start på dagen. Eller så kan du ju alltid anmäla dig till yogahelgen för nystart som jag har i slutet av augusti. Det blir också ett bra tillfälle att starta upp något nytt och hållbart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: