Tisdags-tipset: skydda dig mot solen även i maj

Tisdags-tipset ger dig tips på ett lite mer hållbart liv, varje tisdag, här på Majas Yogaloft.

Jag hörde på Vädret på TV att solen är lika stark i maj som i juli. Själva kulmen är i juni, då den tydligen är starkast. Sedan dalar det lite och i augusti är den lika stark som i april. Jag som trodde att solstrålarna var som farligast i juli, men tydligen behöver vi redan i april börja tänka på att smörja in oss, eller inte vara för långa perioder i solen. Eller förstås ha på oss kläder som skydd.

Är du som jag lite seg i starten, så är det ju förstås inte för sent ännu. Bara att börja tänka till lite, helt enkelt.

Jag kan tycka att det svårt i solskyddsfaktornsdjungeln. Vad ska man välja och är det ens bra för barn att få i sig alla kemikalierna som finns i vissa produkter.

Just idag har jag fått in nya solskydd från Forever Living, som ska vara jättebra. Jag säljer dessa i yogabutiken, liksom läppcerat med solskyddsfaktor. Forever har länge varit utan just solskyddet, pga att den inte levde upp till deras hårda krav. Men äntligen är den uppdaterade versionen ute på marknaden. En flaska kostar 230 kr, doftar ljuvligt och smälter lätt in i huden. Jag säljer även Aloe Vera Gelly, som består av ren aloe vera och är jättebra om du redan bränt dig lite eller bara som skön after sun.

Det går också ganska bra att använda kokosolja om du vill ha helt naturliga produkter. Kokosolja sägs verka som ungefär solskyddsfaktor 7. Så det kan ju alltid vara en start. Jag smörjer in hela min kropp med kokosolja varje morgon och älskar den svaga doften av kokos.

Så den här tisdagen tipsar jag om att du ska vara försiktig i solen. Visst, det kan kännas fräscht att vara lite brun. Men det är inte lika fräscht att utsätta sin hud, som är vårt störst organ, för farlig strålning som kan orsaka cancer. (Man blir brun även fast man har solskyddsfaktor, det är mer de farliga strålarna som bromsas.) Så ta hand om hela dig! ❤

PS, Du vet väl att du kan använda en gammal deo till en mer praktisk förpackning för solskyddet?

Bara att bända bort kulan med en bordskniv, tvätta ur och fyll på med solskyddsfaktorn. Sätt tillbaka kulan ordentligt och märk flaskan. Sen kan tex barn enkelt smörja in sig själva med detta eller så tar ni med till stranden. Toppen att skicka med till förskolan! DS.

En tanke på “Tisdags-tipset: skydda dig mot solen även i maj”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: