Gråa dagar som skuggar vårt sinne

I morse när jag vaknade var det svarta och tunga moln på himlen här i Värmland. Regnet hängde i luften och det kändes mörkt och trist. Vädret kan verkligen ha en påverkan på vårt sinne. Är det grått ute så känns det lite grått inombords också. Medan lite sol gör så mycket för ens humör.

Men en trygghet är ju i alla fall att vi alltid kan räkna med att solen finns kvar där, någonstans bakom molnen. Hur tjocka eller mörka molnen än är, så vet vi att solen finns. Och någon gång kommer den visa sig.

Lite samma sak tänker jag att det är med vårt sinne och våra tankar.

Vi är ju experter på att skapa en massa tankar. Och det är inte alltid som de är positiva och ljusa. Ju mörkare tankar, desto svårare kan det vara att rensa bort dem. Men liksom vetskapen om att solen alltid finns bakom molnen, så vet vi också att bakom alla mörka tankar så finns också ett klart sinne. Tankarna kommer inte stanna för alltid.

Olika orosmoln kan förmörka vår himmel. Tänk om du kunde träna ditt sinne att skingra de här molnen. Att bemästra sitt sinne är svårt. Men inte alls omöjligt. Inom kundaliniyoga så tror vi att man först behöver göra lite yoga, för att kunna meditera. Kroppen behöver få sitt, för att hjärnan ska kunna släppa alla tankar. Det är därför vi alltid göra yoga, vilar och sedan mediterar. Och du kan du öva upp dig på att meditera, även om det bara kan vara så enkelt som att sitta ner och lyssna på ljuden runt omkring dig.

Du kan också öva dig på vilka tankar du låter påverka dig. Och hur du hanterar tankarna som kommer.

För det vi säkert vet är att jobbiga, ledsna, oroliga och konstiga tankar kommer att komma. Det är lika säkert som att solen är kvar på himlavalvet. Men det är när du lärt dig att hantera dessa tankar och bestämma dig för hur de påverkar dig som du enklare kan vila i vetskapen om att allt är som det ska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: