Barnyogan fortsätter i höst

Tre torsdagar har jag haft gratis barnyoga och hittills kan jag bara sammanfatta det som succé.

Igår fick jag in 14 mattor, som du ser på bilden så är det ganska trångt mellan mattorna. Men barnen är ju så små, så det blir ändå inte trångt. För intresset finns. Det kommer några fler barn varje vecka. Och de som kommer verkar vara väldigt nöjda.

Ett gäng busiga barn som kommer direkt från skolan. Lite uppe i varv. Men efter yogan går de därifrån lugna och glada. Deras lilla hjärna har under en timma fått vila från intryck, även om det kan vara svårt att få alla att blunda. De har fått röra på sig, utan någon prestation. Utan att jämföra sig med någon annan. Att bara få vara. Och allt är helt okej.

Som du ser så har vi satt upp lite trivselregler för vad som gäller. Vi inleder passet med att några av barnen som varit med på något pass innan får berätta om varsin punkt. Vad det betyder. Så att alla är överens om att på Yogaloftet så får man hålla sig lugn, prata med svag röst och inte härja. Här är alla känslor okej och om någon tex blir ledsen så berättar man inte det för kompisarna i skolan. Lite som en fristad. Där det är okej att vara sig själv. Så värdefullt!

Vi har barnyoga igen nästa vecka. Och om barnen vill så fortsätter vi ända fram till skolavslutningen, även fast det är ett par röda dagar.

Jag känner starkt att jag vill fortsätta med detta i höst så så kommer det bli. Hur underbart det än är att kunna erbjuda barnen gratis yoga så kommer det dock börja kosta pengar i höst. Jag kommer sälja stämpelkort för barn, som är billigare än för vuxna. Så kan barnens kort ligga kvar på Yogaloftet och jag stämplar varje gång som barnen är med. På så sätt tror jag att det blir enklast för oss alla. När jag vet lite skoltider för hösten så lägger jag ut här vilken tid och dag som det blir. Jag hoppas det fortsätter komma barn även i höst. Så vi får en massa lugna och trygga barn, som ju är vår framtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: