”Det är mycket nu!”

Väldigt ofta, jag skulle nästan säga vanligtvis, så är det svaret jag får om jag frågar någon hur det är. ”Jo tack, du vet, det är mycket nu!” Och jag tänker: är det verkligen så att vi går runt och har mycket att göra hela tiden? Eller är det bara ett uttryck vi slänger oss med?

Ganska ofta tror jag att det är så att vi har väldigt mycket runt omkring oss. Det är jobb (ofta heltid), hushållssysslor, har man barn så tar ju de oceaner av tid (oavsett ålder, bara på olika sätt), att finnas tillgänglig på sociala medier, diverse fritidsintressen eller andra åtaganden, hålla sig uppdaterad med senaste modet och trenderna, hålla hemmet rent och snyggt (man kan ju få besök), ladda inför springlopp, hinna med eventuella förhållanden… Ja listan kan göras oändlig.

Är det verkligen så att vi behöver lägga en massa tid på allt det här? Vad är egentligen viktigt i livet? Har du någonsin reflekterat över det? Och är det så att vi lägger mest tid på det som är viktigast i livet, eller lägger vi i själva verket minst tid på det.

Som att ta hand om oss själva och de vi älskar. Även om det inte alltid är så vi resonerar. Att det viktigaste i livet är att ta hand om sig själv. Men jag skulle säga att det är det. Du är den viktigaste personen i ditt liv. Om inte du mår bra så kommer du inte heller kunna ta hand om andra. Om du inte älskar dig själv så kommer du inte heller helt kunna älska andra. Så där innerligt.

Så vad kan man göra om man känner att livet springer för fort? Att ekorrhjulet aldrig vill stanna. Att det aldrig finns tid för återhämtning eller det som är viktigt i livet.

Det beror ju förstås på vart man befinner sig i livet. Kanske är det att ta bort några saker från den där listan på måsten. Säga nej. Tänka till vad som är viktigt för dig och ge detta mer plats i din vardag.

Kanske är det att försöka gå ner i arbetstid. Jag vet att det här kan vara provocerande, för det är inte möjligt att göra det för alla. Men för vissa kanske det går. Jag lovar att det är jättelätt att dra ner på utgifter så fort man går ner i arbetstid. Åtminstone om man haft det ganska gott ställt innan. För då lägger man oftast pengar på de mest onödiga sakerna. Med mindre arbetstid så får du också lite mer tid för sånt du gillar och förhoppningsvis återhämtning. Så att du har mer energi att göra det du behöver.

Det går också att se över sin konsumtion. Ja, det kan faktiskt spara tid. När man börjar inse att man inte behöver lika mycket grejer så behöver man inte handla lika mycket, lägga tid på att använda sakerna och dessutom sparar man pengar.

Jag skulle förstås direkt vilja säga att man ska prova på yoga. Men det kändes för uppenbart om jag skulle lägga det som mitt första förslag. 🙂 I kundaliniyogan så får du en större medvetenhet om vad det är du behöver i livet. Du får tid för välbehövlig återhämtning. Hjärnan rensas från tankar, både i det medvetna och det undermedvetna, så att du blir mer klartänkt, sover bättre och orkar mer.

Och framförallt så hjälper det dig att orka med vardagen. Att klara av stressen och pressen runtomkring. Det ger dig en skyddsbarriär och ett synsätt som jag skulle våga säga kan vara avgörande för om du orkar med allt runt omkring dig.

För stressen finns där. Alla intryck, allt man ska hinna med. All informationsöverflöd och alla val. Men kan vi välja hur vi vill förhålla oss till detta så har vi mycket vunnet.

Jag håller regelbundet kurser i yoga och workshops med hälsoinriktning och det vore superkul om du ville komma och prova! Jag kan också ta emot dig enskilt, om du behöver råd för vad just du skulle behöva göra. Nu filar jag på en utbildning i stresshantering som jag kan berätta mer om inom kort. Hjärtligt välkommen till yogaloftet, till lugnet på landet. Men framförallt till lugnet inom dig!

En tanke på “”Det är mycket nu!””

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: