Utbildning, psykisk ohälsa och tillit

I lördags var jag på en spännande utbildning om hur vi med yogans hjälp kan förebygga och lindra psykisk ohälsa och neuropsykiatriska sjukdomar. Vi pratade om hjärnans funktioner och hur den påverkas av sjukdomar och olika mående. Hur psykisk ohälsa kan visa sig och vilken del stressen har i allt detta. Vilka riskfaktorer vi ska vara uppmärksamma på när vi håller yoga.

Vi pratade också lite om tarmflorans viktiga roll och kopplingen mot hjärnan. Mycket som händer i vår hjärna har nämligen att göra med vår tarm. En förbättrad tarmhälsa skulle kunna förbättra vår hjärna.

Jag tycker att detta är så intressant. För mig räckte inte en halvdag riktigt. Jag hade velat veta mer. Även om jag kan grunderna i anatomin så skrapar jag bara på ytan och det blir mer tydligt ju mer jag lär mig. Jag vet åtminstone lite mer och vet också att jag vill veta mer.

Med tanke på alla spännande områden som yogan bjuder in till så hade jag tänkt att jag idag skulle åka iväg, långt ut i skogen, för att planera det här året och framöver. För att verkligen kunna känna in vilka områden jag ska dyka djupare i. För allt går inte att göra på en gång, jag behöver tillit till att jag kommer hinna dela det jag vill, men kanske inte just nu.

Men tydligen behövde jag idag träna mitt tålamod lite extra, för istället för reflekterande skogstur får det bli dag hemma med hängigt barn. Universum ger en det man behöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: