Jobbavslut, vemod och nystart

Förra veckan gjorde jag det! Jag gjorde absolut sista dagen på jobbet. Alltså mitt gamla jobb, på kommunen, där jag jobbat de senaste tio åren.

Nu är mitt jobb istället här på Yogaloftet. Men framförallt ska jag jobba mindre! För att få mer tid och ork till barnen, familjen och vänner. Få mer tid och energi för att odla, skörda, baka, sy, måla, promenera… Få mer tid för det som är viktigt här i livet, helt enkelt.

Jag lägger ingen prestige i att Yogaloftets ekonomi måste blomstra. Det är klart att det kommer kunna generera inkomst. Men om det inte räcker ekonomiskt så får jag ta ett annat jobb också. Man ska aldrig låta ekonomin stå ivägen för sina drömmar, som någon klok person har sagt.

Jag har blivit avtackad från mina underbara kollegor hela tre gånger! Det har varit goda middagar på restaurang, blommor, bubbel, tårta, presenter och karaoke. TACK!!! Jag kommer förstås sakna mina kollegor och det faktum att ha kollegor. Det har varit tio lärorika år på Karlstads kommun och jag är så tacksam över möjligheterna och lärdomarna därifrån!

Så lite vemodigt är det förstås! Jag var tvungen att skriva på något sista papper, så idag fick jag åka in till min gamla arbetsplats. Som en gäst. Utan passerkort, dator eller telefon. Lite konstigt kändes det allt. Fast det bara var förra veckan som jag senast var där så var det här helt annorlunda. Nu var jag på besök.

Nu när jag släppt taget därifrån så har jag lite halvtråkigt ekonomijobb att göra, tex lägga sista handen vid deklarationen och göra bokföring. Men sen, om någon dag, när jag känner mig på banan med de andra ”prio-sakerna” så ska jag tillåta mig att tänka fritt. Att drömma. Jag ska åka iväg ut i skogen eller kanske till vattnet. Skriva ner vad jag vill göra framöver. Låta alla idéer komma fram. Jag ska våga testa. Våga släppa taget och flyga.

Så nu står jag här. Vemodig och pank. Men väldigt lycklig!

3 reaktioner till “Jobbavslut, vemod och nystart”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: