Avslut, vemod och påsk

I tisdags hade vi sista tillfället för vårens första kurs på nya yogaloftet. Det är alltid något speciellt med att avsluta en kurs. Lite vemodigt. Under nio veckor hade vi, sida vid sida, blickat djupare in i oss själva. Yogan hade hjälpt oss att släppa stress, krav och blockeringar. Man inser att vi alla, var och en, är helt kompletta och perfekta, utan att behöva ändra på något. Det skapas en särskild magi att få dela detta med andra. Dela energier och som avslutning efter varje tillfälle också dela tankar och känslor. Tillsammans är vi så mycket starkare.

Solen har gått ner. Ljusen är släckta. Min otroligt vackra yogini (som jag fick av två underbara deltagare) håller nu kvar de härliga energierna på yogaloftet. Mantrat som vi använde oss av under sista passet får stå kvar en stund till. Som en påminnelse om vad det hjälpte oss att inse.

I gästboken (på bilden ovan) har några deltagare lämnat sina spår. Jag känner en otrolig tacksamhet över de fina orden.

Kundaliniyoga är inte bara rörelser, utan det är så mycket mer. Blandningen under ett pass skapar något extra. Vi lär oss att andas och att slappna av. Vi lär oss att bli medvetna om hur kroppen mår, hur varje rörelse känns inom oss och vilka tankar och känslor som uppstår. Yogaövningarna stärker olika delar av kroppen, inte bara en muskel, utan oftast även viktiga funktioner i kroppen, såsom nervsystemet, matsmältningen, ämnesomsättningen, lymfsystemet eller hjärtat. Den långa vilan efter yogapasset hjälper kroppen till återhämtning, men också att släppa blockeringar och spänningar inom oss. När jag spelar på gongen så får dess vibrationer en både lugnande och rensande effekt. Vi använder oss av mantran som hjälper oss att fokusera och tillsammans med meditationen så kan hjärnan få släppa alla andra tankar som hela tiden ger hjärnan fullt upp.

En ny kurs startar igen tisdagen den sjunde maj. Det finns några platser kvar om du vill vara med.

Det finns också ett par fina tillfällen till yoga innan dess.

Varmt välkomna! Ni kan läsa mer om dessa tillfällen under ”Kurser och pass”.

Jag önskar er alla en vilsam och kravlös påskhelg! Passa på att bara njuta av det vackra vädret och naturen som börjar vakna till liv efter vinterdvalan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: