Visning av produkter

I yogabutiken säljer jag numera  produkter som är baserade på naturprodukten aloe vera. Aloe vera är en liljeväxt som också är en fantastisk medicinalväxt, med tjocka blad som innehåller gel-liknande kött. 

Aloe vera kan användas både utanpå kroppen, men också på insidan. Den går tex utmärkt att dricka. Den används alltså både för att läka sår på huden, men också inne i kroppen, där våra slemhinnor tar upp den. Den krukväxt du kan ha i fönstret måste dock vara aloe vera barbadensis för att den ska vara ätbar.

Så vad exakt är den bra för? Här är några punkter som den sägs vara bra för:

  • Den skyddar våra celler mot oxidativ stress, så den minskar utmattning och trötthet.
  • Växten är basisk och minskar därför försurningen i kroppen. Den är även packad med antioxidanter som stärker immunförsvaret.
  • Aloe vera är rik på fibrer som har en renande och utrensande effekt på matsmältningssystemet. Den är bra om du har problem med tex uppblåst mage, förstoppning, gasbildning eller sura uppstötningar. Det finns mer än 75 viktiga näringsämnen i växten, som i sin tur hjälper tarmarna att ta upp dessa näringsämnen.
  • Den är antiinflammatorisk, antibakteriell och antimikrobisk, vilket bla är bra för starka, friska tänder och tandkött. Den dämpar inflammation och smärta, både utvärtes men alltså även genom att man kan äta gelen, eller smörja på slemhinnor (i tex munnen eller underlivet). Den kan ge goda resultat mot både eksem och psoriasis.
  • Aloe vera stabiliserar blodsocker och hindrar även blodet från att klumpa sig (vilket är en av anledningarna till hjärtattack).
  • Eftersom den även är antiseptisk så snabbar den upp läkningen av sår och är också sammandragande, vilket underlättar koagulation. Den är jättebra vid brännskador, insektsbett, solsveda eller rodnader.

Ja ni ser, en massa positiva effekter kan man få av aloe vera. Jag kommer köpa in några av mina favoriter till försäljning i butiken.

Är du intresserad och vill veta mer om dessa produkter så kommer jag ha en visning av produkterna måndagen den 15:e april, kl. 18.30. Då är du varmt välkommen! Jag bjuder på fika så det är bra om du säger till innan om du vill komma. Läs mer i evenemanget här.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: