Vill du göra lite mindre avtryck i världen?

Ett sätt att vara lite snällare mot miljön är att rensa i badrumsskåpet. De flesta flytande tvålar, schampo, stylingprodukter, deo, tandkräm och smink innehåller både kemikalier och små plastpartiklar. När vi tex använder en duschkräm med plastpartiklar i (som tyvärr de flesta innehåller) så rinner det ner i avloppet och vidare till reningsverket. De här partiklarna är alldeles för små så att de inte stoppas vid reningsverket, utan rinner vidare ut i våra sjöar. Här tror fiskarna att det är mat och börjar äta upp alla små plastpartiklar. Och det säger ju egentligen sig själv att det inte är bra, varken för djur eller natur. När många produkter dessutom innehåller kemikalier så är det precis det som vi matar vår natur med.

Kemikalierna har också en dubbelt dålig verkan, eftersom våra kroppar också tar åt sig dessa. I bröstcancer har man upptäckt att det ofta finns aluminium. Och i de flesta deodoranter så finns det just aluminium. Det är en lite för dålig slump för att jag ska tro på att det inte är partiklar från deon som letat sig in i bröstet. Armhålorna är ju fulla av körtlar, som suger in det vi kletar på där.

Ja, det är skrämmande. Men därför än mer viktigt att vi tänker till vad vi har i badrumsskåpet. Du kommer långt med att rensa där. Köp tex bara ekologiskt och helst naturliga produkter. Och kanske kan du till och med sluta använda vissa saker.

Vill du göra ett lite mindre avtryck på vår vackra Moder Jord så kan du byta ut din vanliga antiperspirant mot en naturlig deo. Din flytande tvål mot en fast tvål som är gjord av naturliga ämnen. Din duschkräm mot en vegetabilisk olja. Ditt schampo mot lera. Eller kanske bara mot ekologiskt schampo.

Jag håller på att utveckla min lilla yogabutik till en riktig hållbarhetsbutik, med naturliga produkter. Så att vi alla kan njuta av världen och naturen, även våra barnbarn.

Det finns massor av sköna oljor, schampo, balsam, tvålar, tandkräm och deos, som är ekologiska och ger så lite avtryck som möjligt. Vad sägs om ekologiska tops eller ekologiska bomullsrondeller för 20 kr? Ekologiskt schampo för 70 kr, eller om du helt vill köra naturligt så finns även naturlera eller aleppotvål som du kan använda istället för schampo. Allt till rimliga priser. Tvålen på bilden är gjord av malda cashewnötter, lite mald ingefära och eteriska oljor. Doftar ljuvligt och torkar inte ut dina händer.

Imorgon ska jag tillverka mer av min egen populära deo också. Den går verkligen åt som smör och alla som köpt den har kommenterat förvånat att ”den funkar ju!”

Jag har också fått in en ny vända med egendesignade vykort, alla med fina budskap på.

Vilket budskap skulle du vilja skicka till någon som behöver lite extra kärlek? ”Du är underbar” kanske? Alla som går en kurs hos mig får välja ett vykort när kursen slutar. Jag säljer också dessa i butiken förstås. Det är ju lite roligare att få ett vykort än ett SMS. Fast det kanske bara jag som är gammalmodig? (Det går också att sätta ett på spegeln där hemma, för att påminna sig själv om budskapet varje morgon…)

Jag hoppas att du kan få lite inspiration av min hållbarhetsbutik. Inom kort kommer den kompletteras med mer plastersättare, som tex Bees Wrap och påsar gjorda av majs. Håll utkik!

Och välkommen in! Tillsammans får vi göra världen till den platsen som vi vill leva på! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: