Mantramusik – tips och konserter

Många frågar mig vilka artister som jag spelar under yogan. Jag har en hel radda med favoritartister när det kommer till mantran. Det finns ju en hel uppsjö att välja bland. Mitt tips för att hitta sin egen favorit är att skriva in en artist man gillar på tex Spotify och sedan lyssna på den artistens Radio, dvs då spelas liknande artister också upp. Skriv ner de du gillar, eller börja direkt lyssna på mer mantran från den artisten. Vips så har du en egen spellista med favoriter.

Den första mantraartisten som jag började lyssna på när jag började med yoga var Snatam Kaur. Det var på den tiden då man lyssnade på CD-skivor, det har jag nästan helt slutat med. Men jag har aldrig slutat lyssna på Snatam. Hennes mantran är som änglaspel. För den som har möjlighet så passa på att se henne live under hennes Europaturné! Hon kommer till Stockholm och Konserthuset den 11:e maj. Hon säger själv såhär om konserten:

”Konserten ger publiken möjlighet att uppleva kraften i mantran,” säger Snatam Kaur. ”Jag vet av egen erfarenhet att det är läkande och kraftfullt att sjunga tillsammans. Det möjliggör för oss att släppa stress, spänningar och känslan av att inte räcka till, som jag tror är ganska vanlig i denna tid. Det är ett sätt för människor att känna den inre friden igen.”

Dagen efter konserten håller Snatam en workshop om hjärtats sång. Mer om konserten och workshopen hittar du här.

En annan favorit som jag ofta spelar på mina yogapass är Ajeet Kaur. Hon kommer också från USA och har också en Europaturné just nu. Henne kan du lyssna på den 12:e april, när hon besöker Kungsholmen i Stockholm. Läs mer om hennes konsert här.

Tyvärr vet jag inte om jag kommer kunna åka iväg på någon av dessa konserter. Men jag är säker på att de är magiska!

Här kommer en hel rad av fantastiska artister, som jag ofta spelar, även när jag inte just håller i yogapass:

– Jai-Jagdeesh (just nu min favorit!)
– Alexia Chellun
– Harnam
– Nirinjan Kaur
– Har Dyal
– Gurunam Singh
– Siri Sadhana Kaur
– White Sun
– Sirgun Kaur
– Girish
– Mirabai Ceiba

Ja ni ser, jag skulle kunna fortsätta rada upp ännu fler… Vilka är dina favoritartister och mantran?

Om du vill läsa mer om hur mantrasånger påverkar mig i mitt liv så kan du läsa inlägget jag skrev om Mantrasångerna läker mitt hjärta.

En tanke på “Mantramusik – tips och konserter”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: