Summering av detoxdag

Igår höll jag i det första heldagsevenemanget på ”det nya yogaloftet”. Och jag sammanfattar det som väldigt lyckat! Det var en heldag med temat detox.

Först mitt största tack till er som kom och delade den här dagen med mig! ❤

Detox betyder avgiftning, men i det begreppet lägger jag också utrensning och nystart. En möjlighet att rensa ut det som man inte behöver ha kvar i sitt liv. Meningen med dagen var att inspirera till olika sätt som man kan detoxa i livet. Att kunna släppa sånt som bara är onödigt brus, för att lämna plats åt mer kärlek och sådant som du blir lycklig av.

Det här är sånt som jag blir lycklig av! Att få andra att bli mer medvetna om vad de behöver, vad de mår bra av och vad de vill göra.

Kanske behöver man rensa kroppen från slaggprodukter genom mer hälsosam mat. Eller mer rörelse. Eller också så är det återhämtning som man behöver prioritera. Men än viktigare är det kanske att rensa ut negativa tankar, framförallt om sig själv.

Du kan också detoxa ditt hem, genom att rensa det från alla onödiga prylar, kemikalier eller plastprodukter. Eller kanske se över hur många energitjuvar du har i din omgivning.

Många av oss behöver säkert minska alla intryck för hjärnan. Kanske kan du mer medvetet välja vilken information du behöver mata hjärnan med? Att titta på mobilen när du äter ger inte vila åt hjärnan, även om du tycker att det är vilsamt för stunden. Så kanske en telefon- eller informationsdetox vore nåt?

Vi övade på att äta medvetet, i tystnad, nästan som en meditation. Genom att skippa en massa andra intryck kan man istället fokusera på varje tugga och långsamt känna in vad det smakar, hur texturen är och vad det gör för kroppen.

Vi gjorde två utrensande yogapass och meditationer. Gongavslapping efter lunch och en stunds frigörande dans. Vi hade sharing och gruppdiskussioner.

Ja, vi hann med en massa. Men ändå inte allt jag skulle velat hinna med. Så jag har redan bestämt mig för att ta detta ett steg längre nästa år, med tre dagars retreat, med fokus på detox. Underbart, eller hur?! Hoppas du vill vara med då!

”Never try to impress others, try to impress youself” fick jag som budskap på tepåsen på morgonen innan. Jag tackade universum för den påminnelsen. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: