Förmiddag med bebisar

Alltså hur underbart kan det inte vara med små bebistår. Eller de där leendena som kommer direkt från hjärtat, med en liten ensam tand i munnen. Eller de knubbiga små låren.

Idag fick jag uppleva ren glädje och lycka när jag vikarierade på Yogainstitutet, på ett mamma-bebis-yogapass.

Mammorna, som fick en liten stund av återhämtning, mjuka upp spända muskler, stärka kroppen och få fördjupad kontakt med sina bebisar.

Bebisarna, som fick sträcka ut de små kropparna i mjuka yogarörelser.

Efter nästan en timme började de flesta bebisarna ändå tröttna på att vara där. Då tog jag fram gitarren och mammorna fick lyfta upp sina bebisar i famnen. Tillsammans sjöng vi mantrat Guru Ram Das, ackompanjerat av gitarren. Och då. Då blev alla barnen alldeles tysta. Nöjda. Mammans vibration och röst lugnade bebisen. Det var en fröjd att bevittna.

För fyra år sen gjorde jag mitt sista mamma-bebis-yogapass, med min egna bebis. Idag höll jag i mitt första. Men alldeles säkert inte mitt sista. Ren och skär glädje. Det är hos bebisarna det börjar. Livet. Att få sprida tryggheten till dem måste ju vara något av det finaste man kan få göra.

2 reaktioner till “Förmiddag med bebisar”

  1. Tusen tack Maja för att du delade detta så fint med bebisarna. De är vår framtid och behöver lugnet och glädjen mer än någonsin som vi kan sprida via yoga, sång, dans och massage. 👼❤️☀️🌟🙏💕👼

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: