Yogabutiken kompletterar mitt hälsotänk

Jag drömmer om att få fler att inse glädjen i att leva enklare, hälsosammare och snällare. Att inte belasta miljön lika mycket, att skippa onödiga plaster och kemikalier. Inte bara i hemmet utan också mot sig själv.

Mot din hud, som är kroppens största organ. Tänk om alla kunde inse vilka vinster det vore för oss själva. Istället för att lägga flera hundralappar i månaden på skönhetsprodukter så kan det faktiskt räcka med en flaska med vegetabilisk olja. Det funkar både som ansiktskräm, sminkborttagning och duschtvål. Helt naturligt och fritt från onödiga ämnen som kroppen inte behöver.

Så nu har jag börjat resan mot att få fler att bli medvetna. I yogabutiken finns numera olika vegetabiliska oljor, som mandelolja, sesamolja och kokosolja. Men också ekologiskt schampo och balsam.

Jag har också fått tag på läkesalva som är gjord i Molkom av bla grobladsolja och som passar för väldigt torr och förstörd hud. Och ringblomssalva, som är toppen att smörja in sina fötter med innan man går och lägger sig, om man har svårt att somna.

Jag har sedan en tid tillbaka slutat använda vanlig deo, utan använder nu uteslutande min egen hemgjorda istället. Den innehåller tre ingredienser som håller både lukt och fukt borta. Men det bästa är att den är snäll mot huden och kroppen. Tänk så mycket onödiga kemikalier vi smetar in i armhålan, precis där det sitter massor av körtlar. Nu säljer jag egengjord deo i butiken. Med några droppar eterisk olja, som ger en mild doft.

Det finns också ekologisk tandkräm, utan konstigheter. Eller vad sägs om ayurvedisk tandkräm som bara består av ayurvediska örter som är bra för munnen och tänderna?

Jag hoppas kunna utöka min butik så småningom. Säg gärna till om det är något särskilt du är intresserad av, så försöker jag köpa hem det.

Kom gärna och kika i min butik. Eller titta här på webben, där jag presenterar några av produkterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: