Mantrasångerna läker mitt hjärta

Julledigt för oftast med sig mycket tid med familjen. Det kan både vara underbart och helt fruktansvärt påfrestande. Och jag tänker att det är helt okej att det får vara så. Både härligt och jobbigt, alltså.

Fina stunder, med långsamma morgnar, möjlighet till mycket frisk luft och tid att göra det man tycker om.

Men också tillfällen som kan vara mindre roliga. Som när barnen bara bråkar och gnäller på allt man gör. Och det känns som om allt man gör är onödigt, fel och förgäves. Lusten försvinner och man låter onödigt otrevlig så fort man tilltalar någon. Det bubblar liksom upp inom en, utan att man egentligen vill det.

Jag hade en sån period under ledigheten. Tillslut fick det liksom vara nog av barnens gnäll. Jag, som gör yoga regelbundet, och borde ha koll på mitt humör, måste ändå få bryta ihop ibland. Så jag gick bara in i sovrummet, låste dörren och satte mig på sängen och grät en stund. Efter ett tag satte jag mig på min yogamatta istället och satte på lite mantramusik. Min bästa metod för att bli lugn, balanserad och glad. Men gråten ville inte sluta. Det fanns fler tårar som behövde komma ut. Tårar av irritation, för att jag var så himla irriterad på barnen. Tårar av rädsla, för att jag inte ville vara en dålig mamma. Tårar av sorg, för att jag tyckte synd om mig själv. Sedan, efter en stund, tårar av acceptans. För att det var helt okej att jag kände så. Jag påminde mig själv om att jag ju inte är mina känslor. Men att det är helt okej att känna. Och helt okej att gråta.

När rösten bar så sjöng jag istället med i mantrat. Sa Ta Na Ma, Ra Ma Da Sa, Sa Se So Hung. Jag fokuserade på att fingertopparna skulle möta varandra vid varje stavelse. Ett finger i taget som tryckte mot tummen.

Mantrat gjorde mig lugn. Stilla.

Sedan valde jag mitt favoritmantra: Guru Ram Das. Händerna mitt över hjärtchakrat. Bara sjunga med och låta vibrationerna släppa spänningarna. Värmen av händerna som gav omtanke och kärlek rakt in i mitt hjärta. Helade mig själv.

Sedan satt jag en stund i tystnad. I tystnad med mig själv. Nu med hjärtat fyllt av ödmjuk kärlek. När jag kände mig redo låste jag upp dörren och gick ut till familjen igen.

Så kan yogan läka.

Nu är vardagen igång igen och jag förundras över hur snabbt man kommer in i ekorrhjulet igen. Då behövs mantrasånger i min vardag för att ge mig ny energi. Eller för att stressa ner. En vardag med jobb, skjutsning till träningar och middagsplanerande. Men jag vet att jag har yogan där. Som en hjälpande hand när det behövs.

Åh, så jag längtar efter att få dela yogan med er. Om mindre än två veckor är det dags för invigning. På passet kl 7.30 finns två platser kvar. På passet kl 14.30 finns en plats kvar. Det finns även några platser kvar på lunchavslappningarna. Behöver du också en hjälpande hand ibland så är detta ett fint tillfälle att prova på.

Yogaloftet står snart redo att ge dig lugn. På lördag städar jag ut det sista från renoveringen och viker ut ullmattorna. Ställer upp yogabutiken, som nu innehåller massor av fina varor. Gongen är redan på plats. Majestätisk i sitt hörn. På plats för att sprida vibrationer och ett budskap om fred och frid.

Välkomna till min fristad. Den kan också bli din fristad. En oas i en stressig vardag. ❤

2 reaktioner till “Mantrasångerna läker mitt hjärta”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: