Hur tar du dig an hösten?

Hösten. Som kan upplevas kall och grå. Mörka kvällar och regntunga moln. Frost på morgonen och isande vindar. När sommaren känns avlägsen och det är långt till nästa ledighet. En känsla av hopplöshet kanske lätt infinner sig.

Eller hur väljer du att se på det?

För jag lovar dig, det ligger bara i hur du just väljer att se på det.

Ser du alla varma höstfärger i naturen? Gult, orange, rostbrun, röd… Känner du den härliga doften när det precis regnat? Regnet som ger liv åt vår planet. Tar du vara på lugnet som hösten för med sig? När du kan sjunka ner i en fåtölj, dra en filt över dig och njuta av en kopp te.

Enligt ayurvedan (den indiska läran om livet) går vi in i vata-perioden nu. Då det är lite svalare och mycket luft att andas. Nu är det extra viktigt att inte bara stressa på. Vi behöver istället tänka på att ta pauser under dagen och äta regelbundet. Maten bör vara tillagad och varm för att ge kroppen värme, samt för att minska obalanser. Vi kan också se till att värma oss från utsidan, med varma kläder och mysiga filtar.

Egentligen är allt ganska självklart. Vi behöver följa årstidens rytm och lyssna på vad kroppen behöver. Bara vi lyssnar inåt så är det mesta ganska självklart. Vilket kan kännas skönt i denna snabbt föränderliga omvärld, med tekniska lösningar på allt och starka influenser från allt som samhället vill att vi ska konsumera.

Men bara vi lyssnar in i kroppen så vet vi ofta hur vi behöver agera. Och om vi väljer att se skönheten och glädjen i livet så tror jag också att vi blir lyckligare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: