Vattumannens tidsålder och intryckens tid

Enligt astrologin har vi människor under flera tusen år levt i Fiskarnas tidsålder. En tidsålder som präglats av ett patriarkat (format av och för män), hierarkier och maskiner. Det har varit centralt att hitta rätt information och att ensam gå sin väg.

Nu har vi gått över till Vattumannens tidsålder, där all information redan är tillgänglig. Det innebär även en förändring från patriarkat till matriarkat. Men också från en mentalitet att vi alla kan bäst själv till att vi behöver börja hjälpas åt. Samarbete och att öppet dela med sig av sina kunskaper är något som präglar Vattumannens tidsålder. Den tekniska utvecklingen gör att allt går snabbare och blir mer tillgängligt. Vi kan hitta all information när vi vill.

Som en motvikt mot detta konstanta in-flöde så behöver vi göra yoga. Vi behöver fokusera in i oss själva och hitta vad som är viktigt. Vad vi ska ge hjärnan att tänka på. Att enkelt hitta det du söker på Internet och i din mobiltelefon är tillfredsställande för vår hjärna, men också stressande. Motvikten som yoga ger oss är avslappning, yoga och den så viktiga meditationen. Annars svämmar vår hjärna över och så småningom även vår kropp. Fler och fler kommer inse detta behov av lugn och ro. När allt går så snabbt så behöver vi något som går långsamt också.

Vattumannens tidsålder styrs nu av medvetenhet, information och energi. Men egentligen så behöver vi inte mer information. Vi behöver kunskap att använda all information. Vi behöver en ökad kapacitet att göra våra val. För valmöjligheterna är många. Kanske för många ibland. Vilka val gör du? Vad väljer du, i denna djungel av information? Vad väljer du för att må bra? 

En tanke på “Vattumannens tidsålder och intryckens tid”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: