Att planera inför något stort

Idag var vi och rekade där som vi ska ha vår yoga- och ayurvedadag. En liten biltur bort, ordentligt ut på landet, ligger Glänne Gård. En herrgård från 1700-talet, som bl.a. varit bostad åt Gustaf Frödings farmor och även verkat som restaurang. Nu är det tidsenligt och varsamt renoverat som bostadshus.

För första gången på flera dagar så visar sig solen och jag känner sån glädje över att få komma till detta vackra ställe. I en glänta, med skogen och åkrar som närmsta grannar. En bit bort skymtar sjön Gapern.

Just nu står det tomt. Men i januari ska detta huset fyllas av kvinnor och män som är intresserade av ayurveda och se vad det kan göra med livet. Så vi stiger in och ser oss omkring.

Vi planerar för vart jag ska hålla min yoga. Det största rummet, med ordentligt ljusinsläpp genom de höga fönstren. Jag tänker på vart gongen ska få plats, hur många mattor vi får rum med och hur mycket av yogabutiken som ska följa med.

Vi väljer ut vilket rum som vi ska ha workshop i. Kanske ska vi sitta i en cirkel på gamla, vackra stolar. Och prata om livet, hur olika vi alla är och hur vi kan leva för att må bra. Våra kroppar är olika uppbyggda, med olika snabb ämnesomsättning. Och vi reagerar alla olika på saker runtomkring oss. Kanske finns det ett sätt för dig att lyssna inåt, för att veta vad du mår bäst av. Och kanske finns det en livsstil som passar din kropp bäst. Vi ser fram emot spännande diskussioner.

Vi tittar in i köket. Hur ska den ayurvediska maten tillagas? Gasspisen är fantastisk. Och hela köket gör att jag aldrig skulle vilja gå därifrån.

Men det måste jag ju. Så att jag kan komma tillbaka snart igen. Tillbaka för att sprida mitt ljus. Och få andra att hitta sitt eget ljus. Denna ständiga resa genom livet är fantastisk.

Jag var så uppslukad av allt att jag glömde fotografera. Men är du intresserad av att ta en liten avstickare i livet till Glänne Gård så finns ett par platser kvar. Läs gärna mer om vår yoga- och ayurvedadag här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: