Här är karusellen som ska gå till kvällen

Ibland snurrar allt på lite för snabbt runtomkring. Man skulle behöva bromsa, men på något sätt går allt bara snabbare och snabbare. Vad gör man då?

Kanske kan man säga nej till något. Kanske kan man skjuta på något. Kanske kan man sänka ambitionsnivån.

Jag känner att julen närmar sig lite för snabbt i år. Det är lite för få arbetsdagar kvar. Så brukar jag inte känna. Men nu måste vissa saker vara klara och jag måste hänga med i den yrande karusellen.

Så jag väljer att säga nej till något. Kanske blir det inga julkort i år. Kanske skippar jag Facebook ett tag.

Jag väljer att skjuta på något. Kanske får jag göra den där fotokalendern i mellandagarna.

Och så sänker jag ambitionsnivån när det gäller yogan. Det kanske inte blir några pass under julen som jag tänkt mig. Åtminstone så tänker jag inte planera för det nu. Den 15:e januari börjar dock en ny kurs igen. Den här gången på måndagar. Hör gärna av dig om du är intresserad, men mer information kommer, så småningom.

Nu behöver jag hitta balansen.

Idag gjorde jag en bra sak för mig själv. När äldste sonen hade innebandyträning så passade jag på att gå och simma. 30 minuters simning där varje andetag var ett mantra. Sa ta na ma, ra ma da sa, sa se so hung.

30 minuters sim-meditation. Fokus, balans och harmoni. Hjärnan fick vila från allt, förutom dessa mantran. Jag hörde mitt andetag och kände den tyngdlösa kontakten mot vattnet. Min eldiga själ behövde vatten. Sim-meditation, en varm rekommendation. Välj valfritt mantra och håll fokus på det hela tiden.

Så nu snurrar karusellen lite långsammare. För inne i mig är det lugnt och balanserat. Åtminstone för stunden. Ta hand om dig och glöm för allt i livet inte dig själv i julkarusellen. ♡

En tanke på “Här är karusellen som ska gå till kvällen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: