Status renovering av Yogaloftet

Yogaloftets historia är ju inte så jättelång. I augusti 2016 hade jag yoga på loftet i Gräsås för första gången. Då var vi på övervåningen och därav namnet loft. Men eftersom det inte fanns någon isolering eller värme där uppe, så gick det bara att vara där ett par månader, sedan blev det alldeles för kallt.

Då hade det ju gått att bara acceptera det faktum att jag inte kunde ha yoga längre. Eller så gör man något åt det. För mig, som är en rätt driven person, så blev uppehåll av yogan inget alternativ. Särskilt inte när jag fått sån mersmak. Det här var ju något som jag ville göra jämt!

Därför flyttade yogan ner en våning och tog helt enkelt över vårt gästrum en trappa ner. Sen dess har Yogaloftet inte riktigt varit ett loft. Men rummet är mysigt och man tar liksom det man får.

Tills min man kläckte den fina idén om att vi skulle ju kunna renovera övervåningen, slå ut några väggar, isolera alltihopa och flytta upp yogan igen, tillbaka till sitt ursprungliga loft. När vi ändå skulle byta yttertaket.

Ja, så fick de såklart bli! Ett större loft, helt inrett för att ha yoga där. Kan det bli bättre?

Så i våras bytte vi ut det gamla taket och la helt nya takplattor. Och nu pågår ett jobb på insidan så sakteliga. Min man jobbar här på helgerna och jag får öva på mitt tålamod genom att rodda med allt annat hela helgerna. För än så länge har det mest varit sånt jobb som jag inte är så bra på, som att bygga stommen för en ny trapp, dra dit ny el, sätta upp reglar för nytt golv och förbereda för isolering.

Och igår kom den nya gigantiska takbalken på plats, med hjälp av åtta starka karlar.

Nästa projekt på tur blir att öppna upp en takkupa, med utsikt mot de öppna fälten i väster. Sedan ska det isoleras, byggas trappa, snickras golv och innerväggar.

Efter det hoppas jag kunna bidra med att sätta upp spånten i undertaket och måla tak, väggar och golv. Och så ska nya fönster in, det ska grusas för en parkering så ska en yogabutik på plats. Och säkert en massa annat.

Så ja, tålamod kan behövas. När jag ser hur himla bra det kommer bli, men inser att det är en himla massa jobb kvar. Men den som väntar på något gott… Kanske, kanske nästa höst. Åh, vad jag hoppas på det!

Då kommer jag också kunna dela yogan med några fler. Även om det känns viktigt att det inte blir för stort, utan fortfarande är personligt och hemtrevligt. Yogaloftet ska kännas tryggt och lugnt, precis som det gör på nedervåningen idag.

En tanke på “Status renovering av Yogaloftet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: