Hur välkomnar du en ny dag?

Jag har skrivit om morgonrutiner förut. Men jag känner att såhär års när mörkret smyger sig på, så är den där starten på dagen extra viktig. Därför får det bli en liten påminnelse till dig som behöver styra upp dina morgonrutiner, lite inspiration och kanske lite nytänk till dig som behöver det.

Så. Egentligen har jag två frågor:

1. Hur startar du din dag?

2. Hur skulle du vilja starta din dag?

När du går upp, hur känns din kropp? Hur känns ditt sinne och dina tankar? Är det som om att varken kropp, själ eller sinne vill eller har vaknat. Släpar du dig upp, ser dig i spegeln och tänker ”Ush, vem är det där egentligen?” Det är i så fall, tro det eller ej, INTE den bästa starten som du kan ge dig själv. För du är faktiskt värd den bästa starten på dagen! En start som sätter tonen för hela dagen.

cropped-20161211_145705.jpg

Så tänk istället igenom hur du skulle vilja starta din dag. Hur skulle du vilja att din kropp kändes? Stel och trött? Eller mjuk, smidig och pigg? Om det är nummer två, hur kan du göra för att få det att kännas så?

Ett förslag är att börja morgonen med lite mjuk dans. Sätt på en bra låt som du gillar. En favorit som jag har, när jag först vill börja dansa lite försiktigt för att sedan få vicka lite på höfterna och väcka kroppen är Siri Sadhana Kaur med ”Mannai marag thak na pae”. Den använder jag ofta som uppvärmning under mina yogakurser. Kanske kan du börja med att känna in dina fötter och börja röra på tårna. Sedan går du igenom varje kroppsdel och väcker den försiktigt. Och tillslut får kroppen röra sig som den vill. Med slutna ögon blickar du inåt och struntar i hur det ser ut. Du bara känner glädje över att få röra på dig till musiken.

Ett annat förslag är förstås att börja dagen med lite yoga. Ditt mål kanske inte behöver vara ett helt yogapass. Bara börja med att sätta målet till att sätta dig ner på mattan/liggunderlaget. Gör sedan någon övning som du gillar. Kanske lite ryggflex, ryggvridningar, axellyft och nackrullningar. Sitt en stund mellan övningarna och känn in hur det känns i kroppen. Och ligg sedan ner en stund och vila. Har du väl provat att starta dagen så kanske du får mersmak. Här krävs förstås lite disciplin. När sängen känns varm och mjuk, så behöver du faktiskt påminna dig själv om att du kommer må ännu bättre av att starta dagen med lite yoga, än med att behöva gå upp i sista stunden. För en stressig morgon sätter ingen bra ton inför resten av dagen.

wp-1488309523665.jpg

Så när du baddar av ansiktet med kallt vatten och tittar upp i spegeln ska du istället känna ”Wow!” Det här är jag! Helt komplett! Strålande vacker! Även om du inte känner så, så ska du intala dig själv detta. För tillslut kommer du också känna så! Känn tacksamhet över att du återigen får vakna upp till en ny dag. En ny dag full av nya utmaningar, nya möjligheter och nya chanser. Känn in dagen med alla dina sinnen och låt själen få stråla, ända inifrån och ut!

För även om hösten känns mörk, så har du det där ljuset inom dig. Och det ljuset kan du sprida! Så lyft dig själv och lyft andra. Hitta dina ljuspunkter, det som du är tacksam för.

Vad är du tacksam för idag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: