40 dagars meditation för fred

Några yogalärare har bestämt sig för att meditera till Sat Narayan i 11 minuter under 40 dagar. Sat Narayan är ett mantra som ger dig inre frid, lycka och tur. Det utvecklar din intuition och medvetenhet. I just det här fallet så tänker vi ännu lite större. När din inre frid sprids, så sprider det ringar på vattnet och i förlängningen strävar vi mot fred. Frid inom dig och fred på jorden. Det kan låta naivt och orealistiskt. Men man måste börja någonstans, eller hur?! Lev den förändring du vill se på jorden! Om det så är fred.

Vill du vara med? (Kolla gärna in Facebook-evenemanget här.)

Egentligen startade dessa 30 dagar i lördags. Men jag såg det först idag. Och jag tänker att man kan vara med så mycket man vill och kan. Själva meditationen handlar om att chanta mantrat Sat Narayan under 11 minuter. Kanske sitter du i lätt meditationsställning med fingrarna i gyan mudra. Kanske sjunger du mantrat i bilen eller när du lagar middag. Prova att ge det 11 minuter per dag. För frid inom dig och fred på jorden.

Sat Narayan
Wahe Guru
Hari Narayan
Sat Nam

Sat Narayan

För några månader sen spelade jag in ett smakprov av mantrat, som ligger på Yogaloftets Facebook-sida. Eller sjung gärna med till tex Ajeet Kaur, eller någon annan fin artist. Sök bara på tex Spotify så hittar du massa olika versioner. Hitta din favorit. Eller gör en egen, som jag gjort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: