Vita kläder och huvudbonad

Kanske har du märkt att kundaliniyogalärare alltid bär vita kläder och något vitt på huvudet när de håller yoga? Om du vill veta vad det beror på så tänkte jag här ge min förklaring till varför.

Vita kläder

Som lärare så vill vi sprida vår kunskap om yoga på ett så neutralt sätt som möjligt. Det är deltagaren som ska hitta sitt eget ljus och sin egen kraft, det är inte läraren som ska stå i centrum. Men vi vill inspirera genom vår egen auras energi. Och just auran växer en meter åt varje håll när vi bär vita kläder. (Läs mer om auran här.)

Det är också mer neutralt att vara vitklädd, så att ingen personlighet tar över utövandet. Och vitt anses vara en väldigt ren färg.

Huvudbonad

Det är egentligen vår fontanell, eller vårt kronchakra, som vi vill täcka över. Alltså längst upp på huvudet. För det är just genom kronchakrat som energin som vi jobbat upp försvinner. Och vi vill både behålla energin som vi byggt upp inom oss, samtidigt som vi inte vill släppa in så mycket som kan störa utifrån. Så därför skapar vi ett litet skydd för oss själva, på toppen av vårt huvud.

Det är också så att det är väldigt lugnande att ha något på huvudet. Prova själv att lägga en hand högst upp på huvudet. Det känns både varmt och tryggt.

Förutom att det lugnar oss och låter oss behålla energin så förebygger det också huvudvärk. När vi jobbar med mycket energier så kan det vara skönt att täcka huvudet, gärna med ett litet tryck också, för att inte få huvudvärk av all meditation.

Det spelar inte så stor roll vilken huvudbonad du har, även om jag gillar sjal. Men det funkar med mössa, brett hårband eller nåt annat.

Och lika som med vita kläder, så är vit huvudbonad väldigt neutralt. Det gör att ingen onödig uppmärksamhet tas från yogan.

Matchställ

Känns detta trots allt lite svårt att greppa så kan man också tänka på våra vita kläder som våra matchkläder. Det är helt enkelt så att vi har de på oss när vi utövar vår ”sport”, likväl som vilket lag som helst. Och vi behöver inte tänka på vad vi ska välja för kläder när vi yogar. Det är bara att ta något av det vita i garderoben.

Prova gärna att ha på dig vita kläder och något på huvudet när du yogar. Jag tycker det är skönt att ha på mig vita kläder, för det är så förknippat med yoga för mig. Så det gör mig lugn och harmonisk. Och jag har gärna en sjal över huvudet även när jag inte yogar. Det känns tryggt på något sätt! Prova gärna du också! Kanske kommer du gilla det!

En tanke på “Vita kläder och huvudbonad”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: