Vårt chakrasystem – kronchakrat

Nu har vi kommit till vårt sjunde chakra, i serien om vårt chakrasystem. Läs gärna mer om vad jag skrivit tidigare i serien här.

kronchakrat

Sjunde chakrat är vårt kronchakra, beläget mitt uppe på huvudet. Lägg gärna en hand längst upp på ditt huvud. Känn hur du täcker den högsta delen av ditt huvud. Låt handen ligga kvar en stund. När barn föds så är den här delen av huvudet inte helt färdigväxt, det kallas fontanellen. Och på små bebisar brukar man rekommendera att man har en liten mössa på. Känn tryggheten du får av att hålla handen på ditt huvud. Det är också därför som vi kundaliniyogalärare täcker huvudet. Här går en massa energi in och ut. Och för att inte släppa ut energin vi jobbat upp, eller för att släppa in onödigheter för sinnet, så täcker vi för den här delen av huvudet. Prova gärna att göra yoga med en sjal eller mössa. Så får du se om du gillar det. Inom yogan säger man att själen lämnar kroppen genom kronchakrat när kroppen dör.

Till kronchakrat kopplas tallkottkörteln och hjärnan. Kronchakrat relaterar till själen och till en högre medvetandenivå. Det kopplar till kunskap, tanke, ödmjukhet och oändlighet.

När vi har kronchakrat i balans så kan vi känna en förening med universums energi och extas. Du kan känna ett tillstånd av absolut tillstånd och insikt.

När det är i obalans så kan man känna sig separerad och ha en spirituell depression. Man kan också vara överkänslig mot ljud och ljus.

För en person som domineras av kronchakrat finns ingenting mer att uppnå och ingeting mer att veta. Man vet vem man är och man vet att man är en del av det hela och att allt är ett. Kronchakrat utvecklas genom meditation, tystnad och ensamhet. När kronchakrat öppnas så kallas det för samadhi och det är det slutgiltiga målet med yoga.

wp-image-2037923972jpg.jpg

Inom kundaliniyoga så räknar vi även auran som ett chakra. Vårt åttonde och sista. Så ett inlägg till i serien Vårt chakrasystem kommer snart!

En tanke på “Vårt chakrasystem – kronchakrat”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: